Málo ejakulátu

malo ejakulatu

Množstvo ejakulátu môže aj nemusí byť indikátorom vážnejšieho problému s plodnosťou. Túto tému by som rozhodne nepreceňoval, ale aj nezľahčoval, nakoľko sám viem, čo je to mať problémy s potenciou. Príliš málo ejakulátu môže byť dôsledkom tak hormonálnych problémov, ako aj bežnou situáciou pri príliš aktívnom sexuálnom živote.

Týmto problémom môžu trpieť napríklad muži s poruchami semenníkov, napríklad vtedy, ak nemáte zostúpený jeden z nich. Týka sa však aj inak zdravých mužov, ktorí sú ale náruživými fajčiarmi. Postihnúť teda môže kohokoľvek.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Upokojím vás však aspoň v jednej veci a to v tom, že aj málo ejakulátu sa dá riešiť bez lekára. Nie vždy, prirodzene, ale existuje viacero prirodzených metód či „domácich receptov, ktorými je možné množstvo ejakulátu zväčšiť.

Čo znamená, keď máte málo ejakulátu a aké sú toho príznaky

Čo znamená, keď máte málo ejakulátu a aké sú toho príznaky Množstvo ejakulátu je u muža samozrejme veľmi individuálne, na druhú stranu, existujú určité hraničné hodnoty, ktoré už môžu indikovať príliš málo alebo príliš veľa ejakulátu. Povedzme si však najprv niečo z teórie, aby sme sa vedeli dostať do praxe.

  • Ejakulát a semeno sa síce uvádzajú ako synonymá, ale nie je tomu tak
  • od pojmom ejakulát sa myslí väčšinou tekutina, ktorá sa procesom ejakulácie dostane z pohlavného údu počas orgazmu u muža
  • Semeno je skôr synonymom pre spermie, ktoré sa v ejakuláte nachádzajú

Na množstvo ejakulátu vplýva niekoľko faktorov, pričom najviac ide o frekventovanosť sexuálneho styku a zloženie potravy, ktorú muž prijíma. Z hľadiska objemu je množstvo ejakulátu v rozmedzí od 2 do 5 ml úplne v poriadku. Ako vidíte, ide o pomerne široké rozpätie, čo znamená, že ani málo ejakulátu na prvý pohľad ešte nemusí znamenať problém.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Čo sa týka procesu ejakulácie, tá prebieha nasledovne:

počas pohlavného styku prichádza k sexuálnej stimulácii, ktorej konečným cieľom je orgazmus
keď už prichádza k začiatku orgazmu, mozog vyšle nervový signál k začiatku uvoľňovania ejakulátu, ktorý putuje cez semenovody až do močovej rúry
 po ceste sa k nemu primieša semeno uvoľňované zo semenných vačkov a procesom svalových kontrakcií je ejakulát spolu so semenom vytlačený von z penisu

Príliš málo ejakulátu počas jednej ejakulácie nemusí ešte vôbec nič znamenať. Dôležité je, či sa tento stav opakuje, ako často k problému dochádza a rovnako aj to, či nie sú pridružené iné prejavy. Veľmi často sa totiž môžu objaviť aj ďalšie problémy s potenciou ako takou.

Toto je stručný zoznam najčastejších symptómov spojených s problémami s ejakuláciou:

príliš rýchla ejakulácia alebo naopak príliš neskorá ejakulácia
problém s nízkym libidom
ochabnutie svalov panvového dna
nízka hladina typických mužských hormónov, napríklad testosterónu
problém s kvalitou erekcie a rýchlosťou jej nástupu
únava a nedostatok energie

AŽ 200 MILIÓNOV SPERMIÍ

V súvislosti s množstvom ejakulátu by som ako zaujímavosť spomenul aj množstvo spermií. Zdravý mužský organizmus by mal za jeden deň vyprodukovať od 130 do 200 miliónov spermií. Maximálny objem dosiahne muž zhruba po 2 až 3 dňoch sexuálnej abstinencie.

Príčiny malého množstva ejakulátu

Príčiny malého množstva ejakulátu Ako som spomenul už na úvod, za nízkym množstvom ejakulátu môže byť niekoľko príčin. Niektoré sú prirodzené a svojou povahou krátkodobé, iné sú ale vážnejšie a v extrémnom prípade môžu súvisieť aj s inými problémami potencie.

Tu je prehľad najčastejších faktorov vplývajúcich na množstvo ejakulátu:

Intenzita sexuálneho styku: Čím častejší má muž pohlavný styk, tým menej ejakulátu produkuje. Platí to ale len v prípade, ak je za deň niekoľko ejakulácií po sebe. Po dvoch až troch dňoch sa dostane znova hladina produkovaného ejakulátu na maximálnu hodnotu, čiže pod pojmom „častejší“ sa myslí sexuálny styk viac krát za deň.

Nedostatok testosterónu: Veľký vplyv na početnosť spermií ale aj objem vyprodukovaného ejakulátu majú u muža hormóny. Jedným z najdôležitejších je hormón testosterón, ktorého hladina vplýva takpovediac na všetko súvisiace s potenciou, či už ide o libido, sexuálnu energiu, rýchly nástup erekcie ale aj „výdrž“ v posteli.

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Množstvo tekutín: Hoci nie úplne absolútne, množstvo prijatých tekutín počas dňa má vplyv na množstvo tekutiny v samotnom ejakuláte. V tomto smere existuje viacero výskumov, ktoré sa hľadaním tejto súvislosti viac zaoberali, pričom všeobecne prijímaným záverom je, že optimálne množstvo denne prijatých tekutín pre dostatok ejakulátu by malo byť cez 2 litre.

Potraviny a typ nápojov: Nielen množstvo, ale aj typ tekutín vplýva na ejakulát. Sladené bublinkové nápoje obsahujúce vysokú hladinu cukru či umelých sladidiel majú negatívny vplyv na spermatogenézu a tvorbu ejakulátu. Rovnako tak alkohol. Nedostatok ovocia, zeleniny a látok zvaných aminokyseliny tiež nepriaznivo pôsobí na množstvo ejakulátu.

Fajčenie: Ste fajčiar? V takom prípade by ste sa mali rozhodnúť, či je pre vás prednejší tento zlozvyk alebo vaša potencia a plodnosť. Fajčenie totiž negatívne vplýva na erekciu ako takú, rovnako tak znižuje počet spermií a spôsobuje ich kvalitatívnu degradáciu. Tieto vplyvy sú dokázateľné a týkajú sa tak klasického fajčenia, ako aj fajčenia napríklad marihuany.

Nadmerné prehrievanie v okolí slabín: Vzhľadom na to, že semenníky sú umiestnené mimo mužského tela, ich citlivosť na okolité prostredie je vyššia. Okrem toho, takéto anatomické usporiadanie umožňuje udržať teplo na nižšej hodnote, ako je teplo ľudského tela. Prehrievanie semenníkov a slabín teda negatívne vplýva na tvorbu ejakulátu a spermií.

priciny malého množstva ejakulátu

Diagnostika malého množstva ejakulátu

Diagnostika malého množstva ejakulátu Pokiaľ sa vám zdá aj na základe vonkajších symptómov, že ejakulátu je dlhodobo príliš málo, je najvyšší čas zájsť za lekárom. Diagnostika malého množstva ejakulátu spočíva v princípe najmä z dvoch vecí a to zo zisťovania prítomnosti negatívnych faktorov vplývajúcich na tvorbu ejakulátu a z testovania množstva ejakulátu počas ejakulácie.

Toto sú 3 vyšetrenia, ktoré sa realizujú najčastejšie:

anamnéza, počas ktorej sa zisťuje, ako často sa málo ejakulátu objavuje, či ide o pravidelný stav a zisťuje sa tiež, či nie sú prítomné rizikové faktory u muža
rozbor moču, pričom cieľom tohto rozboru je zistiť hladinu testosterónu
test objemu ejakulátu, kde sa zisťuje v ml objem ejakulátu a to opakovane

Je mi samozrejme jasné, že sú stavy, kedy je odborná diagnostika nevyhnutná. Na druhú stranu, na základe vyššie spomenutých príznakov a aj vyvolávajúcich faktorov viete veľmi dobre určiť, či sa u vás už jedná o problém s dlhodobo zníženým množstvom ejakulátu, alebo ide len o prechodný stav.

SLEDUJTE EJAKULÁT DLHODOBO

Jednorazové zníženie množstva ejakulátu by určite nemalo byť dôvodom na paniku. Sledujte tento stav dlhodobo a vyskúšajte napríklad, či dlhšie obdobie sexuálnej abstinencie alebo vyšší pitný režim nemajú vplyv na málo či veľa ejakulátu viac, ako iné domnelé príčiny.

Ako na zväčšenie množstva ejakulátu

Ako na zväčšenie množstva ejakulátu Zvýšiť množstvo ejakulátu nie je rozhodne žiadna jednorazová záležitosť. Rýchle riešenia príliš neúčinkujú a ak aj áno, tak len krátkodobo a po čase sa stav vráti na predošlú úroveň. Základom by preto mali byť dlhodobejšie riešenia, ktoré môžu spočívať tak v režimových opatreniach, ako aj v niektorých podporných prípravkoch.

Toto sú možnosti, ktoré môžete skúsiť:

Menej častá masturbácia alebo pohlavný styk

Ak masturbujete alebo máte sexuálny styk príliš často, nemôžete sa ani príliš čudovať, že máte málo ejakulátu. V tomto prípade totiž platí pravidlo, že menej je viac. Skúste teda obmedziť sexuálny styk alebo masturbáciu maximálne na raz denne. Ak sa nedostaví žiadna viditeľná zmena, skúste ešte znížiť interval, napríklad na raz za dva či tri dni.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Dostatočný pitný režim

Veľkú úlohu zohráva aj množstvo tekutín prijatých za deň. Ak je už na prvý pohľad zrejmé, že za deň vypijete menej ako 2 litre tekutín, mali by ste okamžite tento stav napraviť. Pre organizmus aj pre dostatok ejakulátu je dôležitý denný príjem tekutín od 2 do 3 litrov. Nesmie ale ísť o alkohol a sladené bublinkové nápoje, ideálna je čistá voda alebo voda s ovocím.

Pozor na prehrievanie a tesné spodné prádlo

Príliš vysoká teplota neprospieva spermatogéneze a ani tvorbe ejakulátu. Aj preto sú semenníky uložené mimo tela, keďže teplota nad 37 stupňov Celzia je už pre ne príliš vysoká. Nezvyšujte ju ani vy napríklad nosením tesného spodného prádla či častým používaním vykurovania sedadiel v aute.

Zinok, kyselina listová a aminokyseliny

Príroda je najlepší lekár a čo je prírodné, to je aj prirodzené. Upriamujem preto pozornosť na pravidelný príjem aminokyselín, najmä L-arginínu, L-lyzínu a L-karnitínu, ktoré podporujú tvorbu ejakulátu a semena. Rovnako tak odporúčam potraviny s vyšším obsahom zinkukyseliny listovej, ktoré dokážu navýšiť počet spermií aj o polovicu.

Zmeny v stravovaní a životospráve

Čo sa týka zmien v stravovaní a životospráve, konzumujte viacej ovocia, úplne obmedzte fajčenie, alkohol pite len minimálne. Doprajte si dostatok oddychu, ale napríklad aj pravidelnú fyzickú aktivitu. Vyhýbajte sa dlhodobému sedeniu. Rovnako tak sa vyhýbajte stresu a doprajte si mentálny oddych.

Tabletky podporujúce spermatogenézu

Ak hovoríme o tabletkách, treba rozlišovať medzi tými, ktoré sú na predpis a tými, ktoré je možné kúpiť aj bez lekárskeho receptu. V tom druhom prípade existuje veľké množstvo značiek, pričom ja osobne dávam prednosť tým známejším, ktoré nie sú zamerané len na jeden problém, ale riešia potenciu a plodnosť celkovo.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Časté otázky o množstve ejakulátu

Časté otázky o množstve ejakulátu Prešiel som niekoľko diskusných fór a internetových stránok na túto tému s cieľom zistiť, čo mužov v súvislosti s množstvom ejakulátu najviac trápi. Zhromaždil som teda na jednom mieste najčastejšie otázky o téme a pripájam k ním aj moje vlastné odpovede:

Mám málo ejakulátu, no len sporadicky. Čo môže byť príčinou?

Ak sa tento jav vyskytuje veľmi málo a viac menej náhodne, čiže nejde o pravidelný alebo dlhodobý stav, zvažoval by som ako príčinu najmä intenzitu sexuálneho styku či kolísanie hladiny testosterónu. Samozrejme, svoj vplyv môže mať aj pitný režim.

Ako vplýva alkohol a fajčenie na ejakuláciu?

Spomenul som to viackrát, avšak zopakujem to, lebo je to dôležité. Fajčenie je pre potenciu, erekciu a plodnosť nepriateľom číslo jedna. Čo sa týka alkoholu, tak v malom množstve neškodí, napríklad pohár vína raz za čas určite nezníži drasticky množstvo ejakulátu.

Mám nielen málo ejakulátu, ale aj málo sexuálnej energie. Čo s tým?

V takomto prípade ide najčastejšie o pokles libida. Tento stav sa u mužov prejavuje najmä v súvislosti so stresom, príliš vyčerpávajúcim životným štýlom a rovnako tak v súvislosti s zníženou hladinou testosterónu.

Skutočne tabletky spomínané vyššie fungujú?

To, že každá jedna značka akéhokoľvek prípravku vo forme výživového doplnku zaberie na 100 % u každého muža, nie je možné vôbec tvrdiť. Ja sám som ale vyskúšal viacero tabliet a potvrdzujem, že som našiel také, ktoré naozaj fungujú.

Kedy je nutné vyhľadať lekára?

V prípade dlhodobo abnormálne nízkeho množstva ejakulátu, prípadne ak pri orgazme nedochádza k ejakulácii vôbec, je určite nutné navštíviť lekára a obrátiť sa na odbornú pomoc. Rozhodne by som to nepodceňoval, ide predsa aj o vaše zdravie.

ako zvacsit mnozstvo ejakulatu

Ako fungujú tabletky na zväčšenie množstva ejakulátu a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na zväčšenie množstva ejakulátu a prečo ich odporúčam Poďme sa teraz pozrieť na to, aké ďalšie opatrenia okrem tých režimových môžete spraviť, aby sa vám množstvo ejakulátu či jeho kvalita zlepšili. Jednou z najčastejších metód sú tabletky, pričom teraz mám na mysli tabletky vo forme výživových doplnkov.

Existujú dva druhy tabliet:

  • Prvým typom sú voľnopredajné tabletky určené čisto na podporu zvýšenia semena a ejakulátu, druhým typom sú všeobecné tabletky na plodnosť a potenciu

V obidvoch prípadoch ide o tabletky bez lekárskeho predpisu, čo znamená, že si ich môžete kúpiť voľne a bez nutnosti absolvovať akékoľvek lekárske vyšetrenie. Tieto tabletky majú prírodné zloženie a obsahujú najmä látky podporujúce spermatogenézu, čo sa odrazí aj na množstve ejakulátu

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Fungovanie väčšiny tabliet je založené na tomto princípe:

majú zloženiepriamo ovplyvňujúce spermatogenézu a to najmä vďaka obsahu aminokyselín dôležitých pre tvorbu semena
podporujú libido, znova vďaka svojmu zloženiu, keďže obsahujú extrakty rastlín známych ako prírodné afrodiziaka
zlepšujú intenzitu orgazmu a ejakulácie, ale majú aj pozitívny vplyv napríklad na udržanie erekcie dlhšiu dobu vďaka vplývaniu na lepšie prekrvenie penisu

Nie všetky tabletky majú všetky vyššie zmienené účinky. na trhu sú aj tabletky zamerané čisto len na podporu spermatogenézy, avšak práve s takými ja osobne nemám optimálne skúsenosti. Niektoré z nich fungujú, ale mnohé majú účinky len veľmi málo viditeľné. Preto dávam prednosť tým prípravkom, ktoré riešia potenciu komplexnejšie.

Bez ohľadu na to, aké tabletky si zakúpite, dodržujte tieto zásady:

tabletky sú len podporný prostriedok, takže nemôže ísť len o jediný spôsob riešenia
neprekračujte dávkovanie, pretože neplatí, že vyššia dávka znamená lepší účinok
dlhodobejšie užívanieje lepšie a to hovorím z vlastných dlhoročných skúseností; dlhodobo užívajte tabletky aj vtedy, ak výrobca na obale píše, že to netreba

POZOR NA PODOZRIVÉ ZNAČKY

Okrem tabletiek, s ktorými mám aj ja sám pozitívne skúsenosti, som si všimol na trhu veľké množstvo značiek priam s podozrivým zložením či účinkami. Radím preto vyhľadať si vždy pred kúpou prípravku jeho referencie a hneď budete vedieť, na čom ste.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Netvrdím, že tabletky sú jediný účinný spôsob, akým sa dá ovplyvniť množstvo alebo kvalita ejakulátu. Ide však o veľmi vítaný doplnok podporujúci správne množstvo a kvalitu, pričom obzvlášť pozitívne mám skúsenosti priamo s tabletkami podporujúcimi spermatogenézu. Pozor ale, nie všetky majú takýto účinok.

Aby ste nemuseli triafať vy „naslepo“, rozhodol som sa so svojimi skúsenosťami podeliť. Tu je prehľad tých značiek tabliet, s ktorými som bol najviac spokojný a ako bonus k nim pridávam aj vlastnú recenziu a zhodnotenie účinkov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.15

26 Hodnotení