Predstavujeme lubrikant Stoporex® Lube … a všetko pôjde hladko!

V oblasti osobnej pohody a intimity môže výber lubrikačného gélu výrazne ovplyvniť osobný komfort a spokojnosť. Uprostred množstva možností dostupných na trhu sa nový prírastok značky Stoporex® Lube javí ako sľubný uchádzač, ktorý ponúka kombináciu účinnosti, bezpečnosti a zmyslového potešenia. V dnešnej recenzii sa naň preto pozrieme bližšie.

Čo je lubrikant

„Sexuálny wellbeing“ je akýsi zastrešujúci termín, ktorý sa vzťahuje na sociálny, fyzický a duševný stav pohody v súvislosti so sexualitou. Zahŕňa všetko od zdravia sexuálnych orgánov, cez zdravie sexuálnych vzťahov, až po zdravie duševných a emocionálnych stavov súvisiacich so sexom.

Lubrikant na vodnej báze

  • Hydratačný a zvlhčujúci účinok
  • Ľahko sa rozotiera s kĺzkou textúrou
  • Vhodný v kombinácii s kondómami

V posledných rokoch prevládajú debaty a diskusie týkajúce sa sexuálneho zdravia a pohody, pričom vhodná sexuálna výchova sa stáva horúcou témou.

Realita je taká, že sex je prirodzený proces a mali by ste si ho užiť. A keďže nie je viazaný len na fyzické zdravie, ale aj na emocionálne a duševné, praktizovanie starostlivosti o seba vo všetkých aspektoch je dôležité.

Lubrikanty sa používajú počas sexu na zmiernenie diskomfortu, prekonanie vaginálnej suchosti a zvýšenie sexuálneho potešenia počas pohlavného styku. Niektorí jednoducho nie vždy produkujú dostatok lubrikácie prirodzene počas sexu, čo môže byť z rôznych dôvodov. Žiaľ, sucho je pri vykonávaní tejto „činnosti“ dosť nepríjemné, a tu nastupujú lubrikanty!

Nielenže robia sex komfortnejším, ale zvyšujú aj šance na dosiahnutie orgazmu. To je pravdepodobne dôvod číslo jedna, prečo ich toľko ľudí miluje!

Lubrikant je gél alebo kvapalina, ktorá má zabrániť treniu a podráždeniu počas sexu. To môže znamenať vaginálnu penetráciu, análnu penetráciu, hru so sexuálnou hračkou, alebo masturbáciu.

Od zvýšenia komfortu počas intímnych chvíľ až po zosilnenie zmyslového potešenia, lubrikačné gély hrajú zásadnú úlohu v intimite a sexuálnej pohode.

Nie všetky produkty sú však rovnaké. Niektoré môžu zaostávať z hľadiska účinnosti, zatiaľ čo iné môžu predstavovať riziká v dôsledku ich zložiek alebo kompatibility s rôznymi typmi pleti. Preto je prvoradé nájsť lubrikačný gél, ktorý dosiahne správnu rovnováhu medzi účinnosťou, bezpečnosťou a užívateľským zážitkom.

LUBE vstupuje do tejto arény s tvrdením, že „ poskytuje prirodzené potešenie vďaka svojej jedinečnej klzkej textúre“.

V nasledujúcich častiach preskúmame LUBE z viacerých uhlov. Či už ste nováčik, ktorý hľadá rady, alebo skúsený nadšenec, ktorý hľadá nový prírastok do svojho repertoáru, budeme sa snažiť poskytnúť cenné informácie, ktoré vám pomôžu urobiť informované rozhodnutie.

Lubrikant na vodnej báze

  • Hydratačný a zvlhčujúci účinok
  • Ľahko sa rozotiera s kĺzkou textúrou
  • Vhodný v kombinácii s kondómami

Stoporex® Lube – zloženie

Najdôležitejším aspektom pri výbere lubrikantu je zoznam zložiek! Na štítku produktu uvádza výrobca nasledujúce zloženie:

Aqua, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Sodium Acetate, Isoprophyl Alcohol, Cellulose, Citric Acid

Aqua

znamená voda a teda ide o typ lubrikantu založeného na vodnej báze, ktorý prichádza vo forme gélu.

V závislosti od vašich sexuálnych preferencií alebo potrieb komfortu je k dispozícii viac typov lubrikantov. Niektoré sú lepšie pri používaní kondómov, alebo sexuálnych pomôcok. Iné môžu pridať viac výdrže a zábavnej predohry.

Lubrikanty na vodnej báze:

Veľkým plusom pre lubrikant na vodnej báze je, že je vo všeobecnosti bezpečný so všetkými typmi kondómov. Pamätajte, že bezpečný sex je najlepší sex! Lubrikant na vodnej báze možno použiť aj so všetkými sexuálnymi hračkami (vrátane silikónových) a ľahko sa umýva. Majte na pamäti, že lubrikant na silikónovej báze nemožno použiť na silikónové hračky, pretože ničí materiál.

Lubrikant na vodnej báze je na pocit ako kvapalina alebo gél a niektorí používatelia sa sťažujú na „lepkavý“ pocit spojený s týmto typom lubrikantu. Ak počas sexuálnej aktivity pravidelne používate kondómy, je to skvelá voľba a navyše cenovo dostupná.

Lubrikanty na báze oleja:

Všeobecný názor je taký, že lubrikant na báze oleja je najprirodzenejší a vydrží najdlhšie „pri šantení“. Ak je to úplne prírodný lubrikant, je bezpečný pre citlivú pokožku, je jedlý a bude fungovať skvele pri vaginálnom aj análnom sexe.

Lubrikačný gél na báze oleja je vhodný hlavne pre sexuálnych partnerov, ktorí nepoužívajú latexové kondómy, pretože olej môže latex zničiť. Lubrikanty na báze oleja sú tiež skvelé pri masturbácii, masážach a sú bezpečné s hračkami. Tento typ lubrikantu však môže zanechať škvrny.

Lubrikanty na báze silikónu:

Lubrikanty na silikónovej báze sú na pocit veľmi špecifické. Niektorí používatelia na ne prisahajú, pretože milujú ten hodvábny silikónový pocit – zatiaľ čo iní hovoria, že je príliš neprirodzený.

Lubrikačný gél na silikónovej báze môže byť kompatibilný s kondómami, ale nezabudnite skontrolovať štítok, aby ste sa uistili, že tomu tak naozaj je. Rôzne lubrikanty používajú rôzne chemikálie a nie všetky sú rovnaké. Lubrikant na silikónovej báze je bezpečný pre hračky, ktoré nie sú vyrobené zo silikónu.

Glycerin

Všade, kde sa len na internete pozriete, nájdete blog, ktorý vám hovorí, že glycerín je „jed“, „chemikália“, „cukor“ alebo jednoducho len niečo, čo by ste v lubrikante určite nemali mať. „Glycerín spôsobuje kvasinkové infekcie,“ je bežná téma a mylná predstava.

Kvasinkové infekcie spôsobuje množstvo vecí: hormóny, antibiotiká, únava, nedostatočná hygiena pri sexe, alebo dokonca prílišná hygiena – a áno, kvasinkovú infekciu môžete dostať aj tým, že sa do vagíny dostane cukor – ale glycerín nie je cukor. Nie je to ani jed, ale áno, keďže ide o „purifikovanú zlúčeninu resp. látku“, ide o chemikáliu.

Pravdou je, že vysoko kvalitný glycerín je skvelým lubrikantom na vodnej báze. Vydrží dlhšie, má výbornú textúru, žiadne drobivé zvyšky a poskytuje ten najprirodzenejší pocit, aký môžete popri prirodzenej ženskej lubrikácii získať.

Glycerín alebo glycerol (C3H8O3), ako sa vedecky nazýva, vôbec nie je to isté ako cukor, ktorý je kombináciiou sacharózy a fruktózy (C12H22O11). Cukor je sacharid a glycerín, napodiv, alkohol. Absolútne žiadna skutočná vedecká štúdia nikdy nepreukázala, že glycerín spôsobuje rast kvasiniek.

Na výrobu osobných lubrikantov by sa mal používať vegánsky ultračistý glycerín lekárskej kvality. Potravinársky glycerín môže obsahovať mastné kyseliny, ktoré by skutočne mohli spôsobiť záchvat Candidy.

Glycerín je humectant (čo znamená, že pomáha udržiavať vlhkosť).

Hydroxyethylcellulose

Ak sa snažíte o bábätko, z hydroxyetylcelulózy môžete len ťažiť. Vplýva totiž priaznivo na plodnosť a je priateľská k spermiám. Umožňuje ich rýchlejší pohyb. Často sa používa v lubrikantoch (aj kozmetike) na zlepšenie pocitu aj textúry, slúži ako želírovacie a zahusťovacie činidlo a považuje sa za úplne bezpečný v oboch aplikáciách.

Sodium Benzoate

Benzoan sodný sa používa ako konzervačná látka. Pridáva sa do širokej škály produktov, primárne  potravín, výrobkov pre domácnosť, mlieka a niektorých liekov. Pomáha udržiavať produkty stabilné pri skladovaní najmenej 2 roky od dátumu nákupu a používa sa v koncentráciách nižších ako 0,5 % objemu.

Potassium Sorbate

Dnes sa väčšina sorbátu draselného vyrába synteticky. Sorbát draselný je prirodzene sa vyskytujúca nenasýtená mastná kyselina a je úplne bezpečná z hľadiska zdravia a má najnižší alergénny potenciál zo všetkých konzervačných látok.

Predlžuje trvanlivosť potravín, liekov, aj kozmetických prípravkov tým, že zastavuje rast plesní, kvasiniek a húb. Objavili ho v 50. rokoch 19. storočia Francúzi, ktorí ho derivovali z bobúľ jaseňa horského. Jeho bezpečnosť a použitie ako konzervačnej látky boli skúmané za posledných päťdesiat rokov. Bol uznaný ako všeobecne bezpečný, ak sa používa správne.

Sodium Hydroxide

Hydroxid sodný sa používa na odstraňovanie šupiek z paradajok, zemiakov a iného ovocia a zeleniny, ktoré je určené na konzervovanie a tiež ako prísada do konzervačných látok, ktoré pomáhajú predchádzať rastu plesní a baktérií v potravinách. Považuje sa za všeobecne bezpečný, ak je použitý správne, v malých množstvách.

Lubrikant na vodnej báze

  • Hydratačný a zvlhčujúci účinok
  • Ľahko sa rozotiera s kĺzkou textúrou
  • Vhodný v kombinácii s kondómami

Sodium Acetate

O kyseline octovej sa hovorí, že zabraňuje množeniu baktérií a preto sa používa nielen na dodanie kyslej chuti, ale aj na konzervovanie potravín.

Sodium acetate je potravinárska prídavná látka získaná neutralizáciou kyseliny octovej. Pri použití ako prídavná látka v potravinách môže byť octan sodný označený názvom skupiny, názvom látky alebo skráteným názvom podľa účelu použitia.

Isoprophyl Alcohol

Izopropylalkohol sa používa v nemrznúcich zmesiach, ako rozpúšťadlo pre gumy, šelak a éterické oleje a v rýchloschnúcich atramentoch a olejoch. Môžeme ho nájsť aj v telových krémoch, mliekach na ruky, vody po holení, kozmetike a liečivách.

Používa sa pri výrobe acetónu, glycerolu a izopropylacetátu. V medicíne je široko používaný ako antiseptikum na kožu a prístrojové vybavenie, vrátane antisepsy hrotov aplanačného tonometra.

Cellulose

Zahusťovadlo, ktoré sa považuje za hypoalergénne a netoxické.

Citric Acid

Bežná konzervačná látka, ktorá sa vo všeobecnosti v malých množstvách považuje za neškodnú.

Stoporex® Lube – použitie

Na vagínu, penis alebo konečník môžete naniesť ľubovoľné množstvo lubrikantu Lube. Bez ohľadu na to, kam lubrikačný gél nanesiete, pomôže znížiť akékoľvek trenie.

Robí sex príjemnejším a zmierni akúkoľvek bolesť, ktorú môžete počas sexu pociťovať zo sucha alebo trenia.

Možné vedľajšie účinky

Stoporex® Lube je bezpečný. Ale, ako každý zdravotnícky produkt, u určitých osôb môže vyvolať alergické reakcie, alebo podráždenie kože. V tomto prípade nepokračujte v jeho používaní.

Ak trpíte klinickou vaginálnou suchosťou, Lube nelieči základný problém. Nezvýši estrogén ani neoživí rednutie vaginálneho tkaniva.

Balenie a cena

Stoporex® Lube je dostupný v 100 ml pumpičkovej fľaštičke, vďaka ktorej je použitie veľmi jednoduché a pohodlné.

Cena 100 ml balenia je aktuálne 6,90 €.

Kde kúpiť Stoporex® Lube

Tento lubrikačný gél si môžete objednať online,na stránke výrobcu stoporex.sk, priamo z pohodlia vášho domova.

Značka Stoporex® je slovenská spoločnosť, ktorá zastrešuje kompletné portfólio produktov používaných pri erektilnej dysfunkcii a strate libida. Stoporex® Lube je jeho najnovším prírastkom.

Vyrába sa v Európskej únii, čo znamená, že kvalitu surovín ani výrobný proces nemožno spochybniť. Všetky aktívne zložky krému prešli laboratórnymi testami a samotný produkt, rovnako ako všetky ostatné prípravky značky, je oficiálne registrovaný.

Produkt obdržíte v diskrétnom, neoznačenom balení.

Zhrnutie

Stoporex® Lube môže znamenať skvelú, pozitívnu  zmenu vo vašom intímnom živote.

Keďže ide o lubrikant na vodnej báze, môže byť použitý pre všetky vaše potreby a je vynikajúci pre ľudí s citlivou pokožkou.

A na rozdiel od toho, čo si väčšina ľudí myslí, nie je určený len pre ženy, ktoré chcú zmierniť vaginálnu suchosť, ale je ako stvorený aj na zvýšenie vzrušenia a sexuálneho pôžitku v zdravých vagínach.

Bez ohľadu na vaše dôvody na používanie lubrikantu, Stoporex® Lube je jednoduchý a príjemný spôsob, ako posunúť váš sexuálny život na ďalšiu úroveň!

Lubrikant na vodnej báze

  • Hydratačný a zvlhčujúci účinok
  • Ľahko sa rozotiera s kĺzkou textúrou
  • Vhodný v kombinácii s kondómami

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.90

80 Hodnotení

Chcem kúpiť