Uroval manosa AKUT: Tabletky na obnovu zdravia močových ciest aj pre tehotné

Uroval manosa AKUT

Ak máte akútne urologické ťažkosti a hľadáte nejaký prírodný prostriedok ako rýchlu a šetrnú pomoc, určite ste už prišli do kontaktu s tabletkami Uroval manosa AKUT známej značky Valosun. Prípravok sa snaží zaujať kombináciou prívetivej ceny, kvalitného zloženia a dostupnosti aj pre ženy počas tehotenstva.

Vzhľadom na to, že práve pre ženy je prípravok primárne určený, rozhodol som sa ho odporučiť jednej mojej známej v období tehotenstva, keď mala menšie problémy s močovými cestami. To, ako v tomto teste Uroval manosa AKUT obstál, vám prezradí táto moja recenzia, ktorá zahŕňa aj skúsenosti iných žien s tabletkami.

Ešte prv, ako sa však pustíme do bližšieho predstavenia tabliet, rád by som zdôraznil, že s podobnými prípravkami mám skúsenosti aj ja. Vyskúšal som už viacero značiek, keď som trpel močovými problémami tiež. Viem teda, čo od nich možno čakať a čo nie.

Výrobca a pôvod

Uroval manosa AKUT: Výrobca a pôvod Za tabletkami Uroval manosa AKUT je česká spoločnosť Valosun, ktorá patrí medzi tradičných producentov výživových doplnkov u nás aj na domovskom trhu. Okrem tabliet Uroval manosa AKUT má v portfóliu viacero podobných prípravkov, napríklad aj sirup, pastilky na cmúľanie pre deti, prášok na prípravu nápoja či kvapky.

Spoločnosť Valosun teda bezpochyby podľa svojej histórie aj profilu patrí medzi overených výrobcov, takže otázka pôvodu je týmto zodpovedaná. Samotné tabletky Uroval manosa AKUT sú riadne schváleným výživovým doplnkom, ktorého obsah je založený na rastlinných látkach, čo so sebou prináša najmä benefit prirodzeného pôsobenia na močové cesty.

Uroval manosa AKUT

  • Zníženie priľnavosti baktérií
  • Rýchla obnova zdravia močových ciest
  • Pomoc pri infekciách

Zloženie a účinné látky

Uroval manosa AKUT: Zloženie a účinné látky Na prvý pohľad je zloženie prípravku Uroval manosa AKUT chudobnejšie, ako je tomu u niektorých konkurenčných značiek. Moje vlastné skúsenosti však ukazujú, že nie vždy je bohaté zloženie aj zárukou viditeľných a pozitívnych výsledkov v praxi. Navyše, pri tabletkách na močové cesty je dôležitejšia skôr kvalita, než množstvo látok.

V tabletkách nájdete najmä dve účinné látky:

D-manóza: Za týmto názvom sa skrýva monosacharid prírodného pôvodu, ktorý možno nájsť napríklad v jablkách alebo hruškách. Ide o častú zložku prípravkov určených na močové cesty, aj keď uznávam, že nie samozrejmú. Prirodzene sa vyskytuje D-manóza v ovocí a zelenine, asi najznámejšími zdrojmi sú hrušky a jablká.

Táto látka sa predáva aj samostatne v jednozložkových výživových doplnkoch. Látka patrí medzi 100 % prirodzené cukry aj pre diabetikov, nakoľko sa v tele nemetabolizuje. Pomáha na symptómy týkajúce sa močových ciest aj močového mechúra, pričom na stenách močového systému vytvára ochrannú vrstvu.

Látka pôsobí bakteriostaticky a protizápalovo. Okrem toho D-manóza na seba aj viaže baktérie a tým znižuje ich možnosť usadenia sa v močových cestách. Naopak, v moči sa môžu vyplavovať viac von z tela a tak hrozí aj menšie riziko rozširovania infekcie či zápalu. Navyše, efekt tohto pôsobenia je viditeľný za pomerne krátky čas.

Brusnica veľkoplodá: Druhou dôležitou látkou, ktorá sa nachádza v tabletkách Uroval manosa AKUT, je brusnicový extrakt. Brusnice sú plody, ktoré sú známe ako veľmi dobrý prírodný stimulant na podporu zdravého fungovania dolných močových ciest aj močového mechúra. To je aj dôvod, prečo sa v prípravku nachádzajú.

Hoci u nás bolo toto ovocie až donedávna úplne neznáme, ide o veľmi dobrý prostriedok využiteľný pri domácej liečby viacerých druhov problémov. Plody sú bohaté na antioxidanty a rôzne vitamíny, pričom sa používajú napríklad aj kvôli pozitívnemu pôsobeniu na srdce, cievy, kožu, vlasy či nechty.

V Uroval manosa AKUT sa však extrakt z Brusnice veľkoplodej nachádza práve kvôli prečisťovaniu močových ciest a pre mimoriadne močopudné účinky. Vďaka koncentrovanému a kvalitnému extraktu poskytuje výrobca garanciu príjmu až 50 mg dôležitých proantokyanidínov v celkovej dávke pri maximálnom povolenom dávkovaní.

Doplnkové látky: Okrem účinných látok, ktorých funkciou je priame pôsobenie na zdravie močových ciest, sa v tabletkách Uroval manosa AKUT nachádzajú aj niektoré doplnkové zložky. Ide o prídavné látky ako mastenec, mikrokryštalická celulóza alebo stearan horečnatý, ktoré majú plniacu alebo protihrudkujúcu funkciu.

Čo sa týka účinných látok, tie sú zastúpené v prípravku nasledovne:

Látka:Množstvo:
D-manóza750 mg
Brusnica veľkoplodá (Vaccinium macrocarpon) - extrakt, zodpovedá 25 mg PAC (proanthokyanidíny)250 mg

PODSTATNÉ PROANTOKYANIDÍNY

To, čo je pri brusniciach najdôležitejšie, je práve objem proantokyanidínov. Tieto látky sú totiž zodpovedné za dôležitý efekt ochrany stien močových ciest pred uchytením bakteriálnej infekcie a preto čím vyšší je objem, tým lepšia je účinnosť. Uroval manosa AKUT v tomto porovnaní obstál veľmi dobre v porovnaní s väčšinou konkurencie.

Dávkovanie a užívanie

Uroval manosa AKUT: Dávkovanie a užívanie Užívanie Uroval manosa AKUT je pomerne jednoduché, pri dávkovaní počas dňa sa nemusíte riadiť ani jedlom. Je jedno, či užijete tabletku pred alebo po jedle, na jej účinnosť to nemá žiaden vplyv. Čoho sa treba ale držať presne, to je maximálna denná dávka, nakoľko jej prekročenie môže znamenať výskyt niektorých nežiaducich účinkov.

  • 1 dávka = 1 tabletka – 2 tabletky denne sú maximálna dávka
  • Tabletky užívajte vcelku, ideálne bude, ak užijete jednu ráno a jednu večer, pričom ak zabudnete dávku užiť, pokračujte v normálnom dávkovaní

Ako hovorí už samotný názov prípravku a aj hlavný slogan na jeho obale, Uroval manosa AKUT je určený pre prípad akútnych urologických problémov. Moja známa ho užívala jednorazovo, príbalový leták tiež obsahuje informáciu, že pri nezlepšení stavu počas 3 až 5 dní užívania je treba navštíviť lekára. K tomuto odporúčaniu sa pridávam tiež.

Účinky

Uroval manosa AKUT: Účinky Ak máte akútne urologické problémy a potrebujete obnoviť zdravie močových ciest, práve v tomto ohľade by mal Uroval manosa AKUT fungovať najlepšie a dosahovať najlepšie výsledky. Jeho pôsobenie je možné rozdeliť aj na čiastkové účinky a to primárne kvôli zloženiu a pôsobeniu jednotlivých účinných látok.

Tu sú najdôležitejšie vplyvy, ktoré prípravok má:

Zníženie priľnavosti baktérií

Prvým účinkom Uroval manosa AKUT je zníženie priľnavosti baktérií v močovej sústavy. Tento efekt je primárne dosiahnutý vďaka brusnicovému extraktu. Keďže ide o veľmi kvalitný extrakt s vysokým obsahom proantokyanidínov, ktoré majú práve tento účinok, v tejto oblasti majú tabletky výrazný a viditeľný vplyv. Potvrdzuje to veľká väčšina žien.

Rýchla obnova zdravia močových ciest

Ak potrebujete obnoviť zdravé fungovanie močových ciest po akútnych problémoch, aj v tejto oblasti sa mojej známej tabletky Uroval manosa AKUT osvedčili veľmi dobre. Týka sa to najmä problémov spojených s infekčnými zápalmi, no tu treba povedať, že veľkú úlohu môže zohrať aj zvýšený prísun tekutín. Intenzita účinku môže byť u každého odlišná.

Uroval manosa AKUT

  • Zníženie priľnavosti baktérií
  • Rýchla obnova zdravia močových ciest
  • Pomoc pri infekciách

Podpora správneho fungovania močových ciest a močového mechúra

Ak chcete všeobecne podporiť správne fungovanie močových ciest aj močového mechúra, v tejto oblasti by vám mal Uroval manosa AKUT pomôcť tiež. Vďaka obsahu proantokyanidínov pomáha na redukciu ťažkostí priamo v močovom mechúre, čím obnovuje jeho funkciu vyplavovania škodlivín a baktérii z tela.

Pomoc pri infekciách

Uroval manosa AKUT je svojim zložením doslova predurčený ako podpora pri infekciách, najmä ak ide o bakteriálne infekcie spôsobené baktériou Escherischia Coli. D-manóza pomáha na vytvorenie ochrannej vrstvy na stenách močového mechúra aj stien a tiež lepšiemu vyplavovaniu týchto baktérií z tela. S týmto účinkom je väčšinou veľká spokojnosť aj v praxi.

ZVÝŠENÝ PRÍJEM TEKUTÍN

Pre dosiahnutie optimálnych účinkov a aj ako veľmi dobré režimové opatrenie pri problémoch s močovými cestami sa odporúča zvýšený príjem tekutín. Dbajte na to aj počas užívania Uroval manosa AKUT, pomôže to lepšie a efektívnejšie odplaviť baktérie z močových ciest aj močového mechúra.

Nežiaduce účinky

Uroval manosa AKUT: Nežiaduce účinky Môžu sa počas užívania tabliet vyskytnúť aj nejaké vedľajšie alebo negatívne účinky? podľa toho, čo hovorí príbalový leták a výrobca, tak neboli hlásené žiadne takéto vplyvy. V tomto teda Uroval manosa AKUT nijako nevybočuje zo svojej kategórie, pri produktoch s rastlinným zložením sú takéto účinky naozaj zriedkavé.

Základom je však dodržiavať maximálnu dennú dávku a neprekračovať ju. Rovnako tak treba užívanie prerušiť v prípade, že sa vyskytne precitlivená alebo alergická reakcia. Netreba zabúdať ani na správne skladovanie, čiže mimo priameho slnka a teplotných extrémov. Prípravok neobsahuje lepok, z tohto hľadiska by problém vzniknúť nemal.

Balenie a cena

Uroval manosa AKUT: Balenie a cena Uroval manosa AKUT sa dá kúpiť podľa veľkosti v dvoch baleniach, ale ani jedno nie je svojim objemom určené na užívanie viac, než 10 dní. Plne to zodpovedá tomu, aké určenie prípravok má, čiže okamžitá a akútna pomoc pri urologických problémoch. Ak by ste chceli tabletky užívať dlhodobo, ani jedno balenie vám asi moc vyhovovať nebude.

Dokopy je možné vybrať si z troch typov tabliet:

Typ balenia:Množstvo kapsúl:Cena za balenie:Cena za tabletku:Overená kúpa:
VALOSUN UROVAL manosa AKUT107,29 €0,72 €Chcem objednať
VALOSUN UROVAL manosa AKUT2011,99 €0,59 €Chcem objednať
VALOSUN UROVAL manosa + enzýmy1010,99 €1,09 €Chcem objednať

Okrem 10 a 20 tabletkového balenia Uroval manosa AKUT by som chce zvlášť upozorniť na špeciálne balenie Valosun Uroval manosa + enzýmy, ktoré obsahuje až 30 tabliet. Tento prípravok je obohatený ešte o Bromelaín a Trypsín, pričom má mierne odlišné dávkovanie a maximálna dávka je 5 tabliet. Je však tiež zaujímavý a preto som ho zahrnul do porovnania.

Uroval manosa AKUT

  • Zníženie priľnavosti baktérií
  • Rýchla obnova zdravia močových ciest
  • Pomoc pri infekciách

Kde kúpiť

Uroval manosa AKUT: Kde kúpiť Uroval manosa AKUT je dostupný ako voľne predajný výživový doplnok aj v lekárni, kúpiť ho môžete najmä vo viacerých známejších sieťach lekární. Na kúpu netreba recept ani indikáciu od lekára. Ako možný problém však vidím, že nie vždy musí byť v každej lekárni na sklade to balenie, ktoré akurát potrebujete.

Aj z tohto dôvodu považujem preto za najlepšiu možnosť kúpu tabliet prostredníctvom internetovej lekárne. Okrem toho, väčšina z nich má lepšiu cenu, ako klasické kamenné lekárne, podobne to funguje vlastne aj v prípade všeobecných eshopov.

Pri výbere lekárne však berte do úvahy nielen financie, ale aj pohodlnosť kúpy, kvalitné služby a rýchle dodanie. Na základe vlastných skúseností môžem povedať, že najlepšie spĺňa tieto podmienky lekáreň Dr. Max, ktorá má v ponuke a skladom všetky typy a balenia Uroval manosa AKUT. S jej službami som spokojný už dlhodobo a určite ju odporúčam.

Diskrétne doručenie ZVÁŽTE AJ DOPRAVU

Ak ide o finančnú výhodnosť, môže sa stať, že v inej internetovej lekárni nájdete samotné balenie tabliet o niečo lacnejšie. Berte ale do úvahy aj náklady na dopravu, pri najmenšom balení je poštovné len 2,99 €, pri väčších baleniach máte dopravu zdarma úplne.

Online objednávka, doprava a doručenie

Uroval manosa AKUT: Online objednávka, doprava a doručenie Kúpiť si Uroval manosa AKUT cez internet je nielen cenovo výhodné, ale predovšetkým pohodlné a jednoduché. Nemusíte nikam chodiť, jednoducho si všetko naklikáte z počítača alebo cez mobil. Tu sú postup a podmienky platby aj doručenia:

  • Zvoľte si balenie alebo ty tabliet Uroval manosa AKUT a vložte ich do košíka
  • Vyberte spôsob dopravy, čiže kuriérsku spoločnosť
  • Vyberte spôsob platby od dobierky po bankový prevod
  • Vyplňte údaje potrebné na dodanie a objednávku odošlite

Uroval manosa AKUT

  • Zníženie priľnavosti baktérií
  • Rýchla obnova zdravia močových ciest
  • Pomoc pri infekciách

Len tieto štyri kroky vás delia od toho, aby ste mohli mať tabletky doma už napríklad aj dnes. Áno, ak bývate v Bratislave a zrealizujete objednávku do 12:00, doručí vám ich Dr. Max ešte v ten istý deň. Inak sa môžete spoľahnúť na kuriérov UPS alebo Slovenskej pošty, ktorým to trvá štandardne do nasledujúceho dňa od odoslania zo skladu.

Platiť za Uroval manosa AKUT môžete vopred aj priamo pri prevzatí tovaru. Pri platbe vopred sa dá využiť bankový prevod, niektorá z prednastavených platobných brán bánk alebo jednoduchá platba kartou online. Posledný spôsobom nakupujem pravidelne ja. Ak uprednostňujete platbu až pri dodaní tabliet, je tu možnosť dobierky, hoci za menší poplatok.

PLATBA AJ KARTOU

Jednou z veľkých výhod pri zvolení dopravcu UPS, ktorého uprednostňujem aj ja, že možnosť platby kartou priamo kuriérovi. Pokiaľ teda nedôverujete platbe kartou cez internet z bezpečnostných dôvodov, dobierka a platba kartou osobne sú tá správna voľba.

Najčastejšie otázky

Uroval manosa AKUT: Najčastejšie otázky Ste zvedaví, ako rýchlo tabletky zaberú alebo kto všetko ich môže užívať? Tieto, ale aj mnohé iné otázky, sa pýtajú ľudia pomerne často. Aby bola moja recenzia kompletná a nezahŕňala len teoretické informácie, rozhodol som sa najviac kladené otázky na jednom mieste zodpovedať. Odpovede sú aj na základe skúsenosti s užívaním mojej známej:

Je možné Uroval manosa AKUT užívať aj v tehotenstve alebo počas menopauzy?

Áno, je to možné, dokonca práve u žien v týchto obdobiach života dosahuje aspoň podľa zverejnených skúseností a hodnotení najlepšie výsledky. V prípade klimaktéria sa netreba v zásade obávať ničoho, žiadna z obsahových látok nijako nezasahuje do hormonálneho systému. Pri tehotenstve by som odporúčal aj poradenie sa s lekárom či lekárnikom.

A čo muži a deti, môžu ich užívať tiež?

Uroval manosa AKUT je primárne určený práve pre ženy, no neznamená to, že by ho nemohli užívať aj muži. Ja som ho síce príliš netestoval, ale na internete som našiel pozitívne skúsenosti s užívaním aj od mužov. Čo sa týka detí, prípravok nie je určený deťom do 3 rokov, aspoň podľa toho, čo som sa dočítal v internetových lekárňach.

Koľko trvá, kým sa prejavia prvé účinky?

Podľa toho, čo píše príbalový leták, by sa mali objaviť prvé účinky najviac do 3 až 5 dní. Ak sa tak nestane, máte navštíviť lekára. Našťastie, v praxi platí, že prvé viditeľné účinky nastúpia oveľa skôr, u niekoho aj na druhý deň, napríklad aj u mojej známej, ktorá Uroval manosa AKUT testovala. Je to ale veľmi individuálne.

Je možné užívať Uroval manosa AKUT súčasne s antibiotikami?

V prvom rade treba povedať, že tabletky nie sú alternatívou voči liečbe antibiotikami, nemôžu totiž odbornú lekársku liečbu nahradiť. O ich možnom súčasnom užívaní ako podpory počas antibiotickej liečby sa treba poradiť s lekárom. V princípe síce výrobca neudáva žiadne negatívne interakcie, ale len odborník na to môže dať odpoveď.

Je možné užívať tabletky aj dlhodobo a v menšom množstve?

Uroval manosa AKUT je primárne určený pre okamžitú pomoc s problémami močových ciest. Ja sám som síce zachytil v diskusiách, že ľudia užívajú tabletky aj dlhodobo a v polovičnej dávke, ale na to existujú aj iné alternatívy, napríklad Urixin, ktorý je dokonca na dlhodobé užívanie uspôsobený aj veľkosťou balenia.

Skúsenosti

Uroval manosa AKUT: Skúsenosti Najviac skúseností s užívaním Uroval manosa AKUT majú ženy, aspoň podľa internetových komentárov a hodnotení. Čo sa im na tabletkách páči najviac? V zásade veľmi dobrý pomer ceny a výkonu, rýchly nástup účinkov a aj to, že oproti iným značkám z minulosti sú tieto účinky oveľa viditeľnejšie a intenzívnejšie.

Čo je potešiteľné, to je najmä široký vplyv na stav močových ciest, mnoho žien dokonca užíva tabletky už aj pri prvých náznakoch problémov a v tejto oblasti dosahuje prípravok pozoruhodne pozitívne výsledky.

Mnoho zo žien v hodnoteniach dokonca opisuje, ako odporúčali prípravok aj ďalej, čo je určite najlepšie možná reklama. Na druhú stranu, zachytil som aj negatívne skúsenosti, najmä s nižšou intenzitou účinnosti alebo dlhšou dobou prvých účinkov. Nejde o nič katastrofálne, ale ukazuje to, že ani Uroval manosa AKUT nie je zázračný prútik.

NÁSTUP ÚČINKOV

Spomedzi skúseností a recenzií by som vybral jednu dôležitú vlastnosť a to je odlišnosť pri nástupe účinkov. Niektorí užívatelia uvádzajú, že už na druhý deň im prípravok zabral, iní zas hovoria o dlhšom období. Je to teda veľmi rozmanité a treba s tým počítať.

Vlastná skúsenosť

Uroval manosa AKUT: Vlastná skúsenosť Tabletky užívala moja známa a to práve v období tehotenstva, takže mohla dokonale vyskúšať, ako pôsobia v tomto životnom období a aký majú celkový vplyv. Môžem povedať, že jej hodnotenie je kladné, najmä čo sa týka rýchleho nástupu účinku a úľavy od niektorých nepríjemných symptómov.

S objednaním nebol žiaden problém, rovnako tak ani s dodaním. Keď sa ale pokúšala tabletky kúpiť najskôr osobne v jednej menšej lekárni, nebolo k dispozícii to balenie, ktoré chcela. To veľmi dobre ilustruje, prečo aj ja sám odporúčam kúpu cez internet.

Počas užívania neboli zaznamenané žiadne vedľajšie účinky, čo vo svojich skúsenostiach ako pozitívum opisujú prakticky všetci užívatelia. Známa veľmi dobre hodnotila aj pomer ceny a kvality, najmä s ohľadom na naozaj účinné zloženie s veľmi vysokou koncentráciou brusnicového extraktu.

Výsledok vlastného testovania

Uroval manosa AKUT: Výsledok vlastného testovania Aké je teda resumé po testovaní Uroval manosa AKUT mojou známou? Veľmi dobré, jej hodnotenie posiela tabletky určite medzi špičku u nás. Treba však objektívne povedať, že nemala až toľko príležitostí prípravok testovať a bolo to len kratšie obdobie.

  • Uroval manosa AKUT dostáva jedna mínus, hoci som zvažoval aj lepšiu známku

Napokon som sa rozhodol nedať tabletkám najlepšiu možnú známku, nakoľko aj napriek množstva pozitívnych skúseností viem, že existujú aj niektoré negatívne, najmä ohľadom slabších účinkov a ich dlhšieho nástupu. V tejto oblasti je to však na trhu veľmi podobné aj u iných značiek.

Celkovo je však záverečná známka výborný, mnoho iných prípravkov môže tabletkám závidieť nadpriemernú účinnosť. Veľkým plusom je aj možnosť užívania počas tehotenstva, kde sa to zaobišlo bez akýchkoľvek komplikácií. Nežiaduce účinky sa nevyskytujú ani v iných prípadoch a tak je Uroval manosa AKUT naozaj dobrá voľba.

Zhodnotenie

Uroval manosa AKUT: Zhodnotenie Uroval manosa AKUT patrí teda rozhodne medzi to najlepšie, čo sa u nás dá nájsť. Je ideálny najmä pre ženy, nakoľko práve v tejto oblasti má najpozitívnejšie ohlasy a referencie. Ak hľadáte niečo, čo vám pomôže pri akútnych problémoch najmä s bakteriálnymi infekciami močových ciest, je práve tento prípravok jedna z najlepších možností.

Najväčšie plus prípravku je, že obsahuje skutočne kvalitný extrakt z brusníc, ktorý má nadpriemerné množstvo účinných proantokyanidínov. Tie zodpovedajú primárne za pozitívny účinok tabliet tohto typu na močové cesty a to je aj dôvod, prečo sú užívatelia mimoriadne spokojní s vplyvom tabliet v praxi.

Navyše, prípravok má aj viacero ďalších výhod:

  • vďaka rastlinnému zloženiu je jeho pôsobenie prirodzené
  • nemusíte sa obávať žiadnych vážnejších vedľajších účinkov
  • tabletky môžu užívať aj tehotné ženy alebo ženy v menopauze
  • pôsobenie je na celé močové cesty a je komplexné

Veľkým pozitívom je aj pomerne rýchly nástup účinkov, no nie u každého. To sa vlastne tabletkám vyčíta aj najviac, rôzna intenzita a miera účinnosti je však v istom ohľade pri produktoch bez syntetických účinných látok pochopiteľná.

Napriek tejto menšej nevýhode určite platí, že ak premýšľate o rýchlej pomoci pri akútnych urologických problémoch, práve Uroval manosa AKUT je dobrou voľbou. Ak naopak hľadáte niečo aj pre dlhodobú prevenciu, na základe vlastnej skúsenosti odporúčam Urixin. Mne osobne pomohol predchádzať častým zápalom a infekciám močových ciest.

Uroval manosa AKUT

  • Zníženie priľnavosti baktérií
  • Rýchla obnova zdravia močových ciest
  • Pomoc pri infekciách

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.62

42 Hodnotení

Chcem kúpiť