Ako zvýšiť chuť do sexu žene

Ako zvýšiť chuť do sexu žene

Nízka chuť na sex sa u žien spája s viacerými príčinami, či už fyziologického alebo psychogénneho pôvodu. Niekedy ide len o dočasný stav spôsobený objektívnymi faktormi, napríklad krátkodobou chorobu, vyčerpaním či únavou, kedy samozrejme netreba prijímať žiadne opatrenia.

Sú však aj prípady, ktoré si vyžadujú pozornosť a najmä hľadanie riešení. Nízke libido u žien, stotožňované veľakrát so stavom zvaným frigidita, nie je z biologického hľadiska prirodzené a ide o prejav problému v oblasti sexuálneho zdravia.

Za bežných okolností by mala žena, podobne ako aj muž, pociťovať zdravý a prirodzený sexuálny apetít. Ako teda zvýšiť sexuálnu chuť u ženy a od čoho všetkého to závisí? Ak chcete poznať odpoveď na tieto dve otázky, čítajte ďalej.

Najčastejšie problémy s nízkou chuťou do sex u ženy

Najčastejšie problémy s nízkou chuťou do sex u ženy Nízky sexuálny apetít u žien má najčastejšie príčinu v nedostatočnom libide alebo nedostatočne kvalitnom prežitku pri sexuálnom styku. Tieto veci veľmi závisia tak od psychogénnych, ako aj od fyziologických faktorov.

  • Chuť do sexu predstavuje prirodzený biologický pud a zároveň potrebu, pričom ide o dej ovplyvňovaný najmä hormonálnym systémom
  • Nízky alebo vysoký sexuálny apetít nie je trvalý a nemenný stav, naopak, tieto dva stavy sa môžu striedať
  • Nedostatočný chuť na sex súvisí obvykle aj s vekom a tiež s partnerským životom

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Medzi najčastejšie následky nízkej chuti na sex patria tieto problémy:

problémy s kvalitou sexuálneho styku – nízky sexuálny apetít sa prejavuje aj nedostatočne kvalitným sexuálnym stykom, čo býva dôsledkom nedostatočného prekrvenia genitálnej oblasti
problémy s dosiahnutím orgazmu – v súvislosti s vyššie opísaným problémom sa v extrémnom prípade môžu vyskytnúť problémy s dosiahnutím orgazmu, prípadne môže nastať úplná anorgazmia, kedy sa vyvrcholenie nedostaví vôbec
vzťahové problémy – nízka chuť na sex sa prejavuje nielen v milostnom živote, ale aj v partnerskom vzťahu; často je odmietanie fyzického kontaktu dôvodom partnerského nedorozumenia a muži majú problém s naplnením vlastného sexuálneho pudu

POZOR, AK SA JEDNÁ O NÁSLEDOK VÁŽNEJŠIEHO PROBLÉMU

Nižší sexuálny apetít u žien nemusí byť dôsledkom len niektorého z vyššie uvedených problémov, ale sa môže pokojne jednať aj o príčinu týchto problémov. Je treba preto venovať pozornosť každému problému osobitne a zároveň sa na sexuálne zdravie pozerať komplexne.

Príčiny nízkej chuti na sex u žien

Príčiny nízkej chuti na sex u žien Za problémami s nedostatočnou chuťou na sex je niekoľko faktorov. Najčastejšie ide o problémy hormonálneho typu, v menšej miere aj o problémy vo vzťahu. Vždy záleží od toho, či je nízka chuť do sexu prítomná všeobecne, alebo len pri niektorých mužoch.

Toto sú faktory a príčiny, ktoré sa spomínajú najviac:

Problémy s hladinou hormónov: Pokles niektorých ženských hormónov, najmä estrogénuprogesterónu, môže vyvolať nižší sexuálny apetít a znížiť aj sexuálnu energiu. Prirodzene k tomuto poklesu dochádza vekom, ale existujú aj chorobné zmeny, ktoré môžu znížiť produkciu týchto hormónov v tele.

Nežiaduce účinky liekov: Zníženie libida vplyvom niektorých liekov je pomerne bežná záležitosť. Nejde len o lieky hormonálneho typu, napríklad antikoncepcia, ale pokojne aj o lieky na liečenie chorôb. Zvlášť negatívny vplyv majú lieky typu antidepresív a podobne.

Partnerské problémy: V prípade selektívnej nedostatočnej chuti na sexuálny a fyzický kontakt všeobecne je častou príčinou práve problém s partnerom. Nedostatočné porozumenie, zanedbávanie vzťahu, rutina či konflikty, to všetko môže byť príčinou sexuálnej pasivity a odmeranosti ženy aj muža.

Zlý životný štýl a zlá životospráva: Nedostatok spánku, nezdravé stravovanie, málo oddychu, fajčenie, to vplýva na ženy rovnako negatívne, ako tomu je aj v prípade mužov. Tento vplyv je tak na sexuálny apetít, ako aj na zdravotný stav celkovo.

Ochorenia a zhoršenie zdravotného stavu: Cukrovka, vysoký cholesterol, problém s činnosťou pohlavných žliaz či pohlavných orgánov, to všetko vplýva na zníženie libida a chuti na sex. Rovnako tak depresie, úzkosti, nervozita a iné podobné problémy.

Možnosti a spôsoby, ako zvýšiť chuť na sex u ženy

Možnosti a spôsoby, ako zvýšiť chuť na sex u ženy Poďme sa teraz po príčinách a opisu problému pozrieť aj na to, čo sa dá spraviť pre zvýšenie sexuálneho apetítu u žien. Uvedomujem si samozrejme, že každá situácia je individuálna a nedá sa to preto paušalizovať, no niektoré princípy platia takmer vždy a všade.

Ktoré možnosti teda máte na zvýšenie libida a chuti na sex?

Režimové opatrenia

Najjednoduchšie a najviac účinné býva zamerať sa na potlačenie najviac rizikových faktorov. Skúste vysadiť alebo zmeniť antikoncepciu, zmeniť lieky s možnými vedľajšími účinkami, zamerajte sa na zmeny v životnom štýle a obmedzte napríklad stres či nadmernú únavu.

Zmeny v partnerskom živote

Istota a spokojnosť v partnerskom živote a vo vzťahu sú dôležité. Netreba ale skĺznuť do rutiny a stereotypu. Skúste si vyjasniť s partnerom dávne problémy, ktoré vás môžu trápiť. Oživte svoj život, doprajte si nejakú zmenu, venujte viac času jeden druhému, skúste akoby reštartovať svoj vzťah.

Podpora zdravšieho sexuálneho života

To isté platí aj o kvalite sexuálneho života. Stereotyp, málo fyzického kontaktu, nuda. To sú tri faktory, ktoré nepriaznivo pôsobia u mužov aj u žien na sexuálnu energiu a aktivitu. Nájdite oživenie milostného života, skúste nové formy, nové hračky a netradičné miesta.

Zvýšenie libida cez potraviny

Na prvý pohľad je to klišé akoby zo ženských magazínov, ale naozaj to funguje. Sú isté potraviny, napríklad morské plody, niektoré druhy ovocia, koreniny či mliečne výrobky, ktoré skutočne podporujú libido a zvyšujú napríklad vnímanie sexuálneho dráždenia na maximum. Viac sa sa môžete dočítať v samostatnom článku o potravinách na zvýšenie libida.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prírodné podporné prostriedky

Nielen potraviny, ale napríklad aj rôzne bylinkové čaje fungujú na podporu libida a to u žien aj u mužov. Vyskúšať môžete aj prírodné afrodiziaka, napríklad známe Španielske mušky. Existujú aj prírodné prípravky vo forme tabliet či gélov, ktoré povzbudzujú sexuálny apetít.

NEVYHÝBAJTE SA LEKÁROVI

Dôležité je nevyhýbať sa ani odbornému pohľadu. Mnohokrát môže byť príčina nízkeho libida alebo sexuálnej energie aj vážnejšia, napríklad v nejakej chorobe, ako som spomenul už vyššie. Vtedy určite odporúčam navštíviť lekára.

Moje vlastné skúsenosti pri zvýšení chuti do sexu u žien

Moje vlastné skúsenosti pri zvýšení chuti do sexu u žien Čo sa týka problematiky nízkeho sexuálneho apetítu u žien, ja sám sa viem pozrieť na tento problém tak z pohľadu žien, ako aj z pohľadu mužov. Mám preto možno trocha lepšiu pozíciu a najmä komplexnejšie skúsenosti.

Odporúčam preto aj na základe nich ženám, nasledujúce tipy z praxe:

Prijmite svoj stav a hľadajte príčiny: Mnoho žien si na rozdiel od mužov nechce príliš priznať, že trpia problémom s nedostatočným libidom. Dnešná uponáhľaná doba tomu ani nedáva príliš šancu. Skúste teda prijať tento stav a hľadať jeho skutočnú príčinu.

Zapojte partnera: Táto moja rada vychádza z tej istej skúsenosti, ktorú radím mužom, aby zapájali do riešenia svojho problém s erekciou partnerku. Rovnako tak žena môže nájsť oporu v partnerovi, najmä pri zmenách v partnerskom vzťahu a v sexuálnom živote.

Snažte sa riešiť problém komplexne: Zoberte problém s nízkou chuťou na sex ako príležitosť na zmeny širšieho rozsahu. Pozerajte sa na sexuálne zdravie komplexne a snažte sa skúšať riešenia pôsobiace na sexuálne zdravie ako komplex, vrátane kvalitnejšieho sexu.

Využite všetky možnosti, vrátane prírody: Netreba sa báť v prípade potreby siahnuť ani po rozličných podporných prípravkoch. Nejde o nič negatívne, veď rôzne liečivé byliny sú staré ako ľudstvo samo a existujú aj na problémy s nízkym libidom u žien či mužov.

Prevencia je kľúč k lepšej budúcnosti: Nakoľko nízka alebo vyššia chuť na sex nie je nemenným stavom, netreba zabúdať ani na prevenciu. Tu odporúčam zamerať sa na čo najviac prirodzené spôsoby, napríklad prírodné produkty alebo zmeny v sexuálnom živote.

Ako fungujú tabletky na zvýšenie chuti do sexu u žien a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na zvýšenie chuti do sexu u žien a prečo ich odporúčam Existujú prípravky schopné zvýšiť u žien sexuálny apetít? Áno a nielen to, našťastie. Ženy boli dlhú dobu v úzadí záujmu v kategórii podporných prostriedkov na zlepšenie sexuálneho života, teraz je tomu našťastie koniec a existuje niekoľko možností, ktoré majú.

Princíp týchto tabliet je založený na veľmi podobnom fungovaní, ako je to v prípade mužov:

  • Tabletky majú prírodné zloženie a obsahujú extrakty látok z rastlín a bylín spadajúcich medzi prírodné afrodiziaka, ktoré pôsobia na libido aj na pohlavnú sústavu

Tieto prípravky obsahujú výťažky rastlín, ktoré boli už v minulosti využívané na zlepšenie plodnosti či sexuálnej energie. Ide napríklad o rastliny typu Maca, Damiána či Krpčiarka šípolistá, ktoré majú obzvlášť na ženy pozitívny účinok. Mnohé tabletky sú doplnené aj o podporné látky, napríklad o aminokyselinu L-Arginín.

Čo sa týka kúpy, užívania a účinkov, prípravky majú tieto 3 veľké výhody:

zloženie produktov je prírodné a tak nehrozia ani pri dlhodobom užívaní žiadne negatívne a nežiaduce účinky
kúpa tabliet je možná bez lekárskeho receptu a predpisu, nakoľko v ich zložení nie sú žiadne chemicky a umelo vyrábané liečivá
komplexný obsah prípravkov sa odráža aj v účinkoch, ktoré sú širšie a nepodporujú len chuť do sexu, ale aj zlepšenie prežívania pohlavného styku

Prípravky je možné užívať buď občasne, napríklad pred pohlavným stykom, alebo dlhodobejšie, k čomu sa prikláňam aj ja. Podľa mojich informácií má dlhodobejšie užívanie viditeľnejšie účinky a to najmä na zvýšenie sexuálneho apetítu.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Ja sám som pochopiteľne žiadne tabletky určené pre ženy nevyskúšal, ale niektoré moje známe práve na moje odporučenie skúsili zopár značiek. Aký bol výsledok? V prípade, že žena stavila na osvedčenú a známejšiu značku, pozitívny. Znamená to teda, že sa oplatí ísť na istotu a neexperimentovať.

Je to veľmi podobné ako aj pri podobných prípravkoch pre mužov. Dôležité je pozerať na kvalitné zloženie a na skúsenosti a referencie iných. Ak by ste chceli vedieť, čo u žien najlepšie zaberá, nech sa páči, toto sú tie najlepšie prípravky:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.63

68 Hodnotení