Potraviny na zvýšenie libida

Potraviny na zvýšenie libida

U mužov, ale napríklad aj u žien, sa s postupujúcim vekom znižuje hladina dôležitých hormónov ovplyvňujúcich sexuálnu aktivitu a najmä chuť na sex. Spôsobov, ako sa s týmto stavom vysporiadať, je niekoľko. Mne sa overili čo možno najviac prirodzené riešenia, kam patria aj potraviny na zlepšenie chuti na sex.

O čo ide? V mnohých potravinách, ktoré človek bežne konzumuje, sa nachádzajú nielen užitočné vitamíny či minerály, ale aj aminokyseliny na lepšie prekrvenie pohlavnej sústavy, rôzne látky stimulujúce tvorbu hormónov alebo udržujúce ich správnu hladinu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Zvýšenou konzumáciou takýchto potravín je teda možné nepriamo podporovať napríklad zvýšenie chuti na sex, zlepšenie funkcie pohlavných orgánov a stimulovať potenciu či dokonca aj plodnosť. Sú však aj potraviny, ktoré pôsobia opačným účinkom.

Potraviny na zvýšenie chuti na sex

Potraviny na zvýšenie chuti na sex Na úvod si povieme niečo konkrétne o potravinách, ktoré majú pozitívne účinky na sexuálny apetít a libido. Viaceré z nich pomáhajú nielen mužom, ale aj ženám. Rozhodne však musím pripomenúť, aby ste od nich nečakali zázraky. Ide o dobrú podporu, ale o žiaden „všeliek“.

Poďme sa pozrieť na tie najlepšie potraviny na zlepšenie libida:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ryby

Ryby, najmä losos, makrela, treska a tuniak, sú veľmi dobrým zdrojom látok podporujúcich chuť na sex. Obsahujú najmä omega-3 mastné kyseliny a L-Arginín. Oba druhy týchto látok pomáhajú najmä na lepšie prekrvenie pohlavnej sústavy a to u mužov aj u žien.

Ustrice a krevety

Na morské plody pochopiteľne nemôžem zabudnúť, pričom najviac z nich pomáhajú na libido ustrice a krevety. Ide o silné afrodiziakum, ktoré vďaka minerálu Zinku podporuje produkciu testosterónu u mužov, čo má vplyv na vyššiu sexuálnu túžbu.

Jahody

Jahody so šľahačkou sú asi najznámejšie afrodiziakum na svete, samozrejme, hneď po ustriciach. Jahody obsahujú najmä Zinok, ktorý je známy ako minerál stimulujúci hladinu testosterónu, ale napríklad aj spermatogenézu. Jahody sú ale samozrejme určené aj pre ženy.

Banány

Druhým veľmi zaujímavým ovocím sú banány. Tie obsahujú špeciálny enzým zvaný bromelaín, ktorého funkciou je zlepšenie libida a zároveň podpora potencie. Banány tiež obsahujú látky zvyšujúce sexuálnu energiu a pocit šťastia.

Avokádo

Konzumácia avokáda ako prostriedku na zlepšenie libida aj plodnosti bola známa už u starovekej civilizácie Aztékov. Je to najmä kvôli kyseline listovej zvyšujúcej pocit energie a kvôli vitamínu B6 vplývajúcemu na produkciu mužských hormónov.

Orechy

Orechy majú všeobecne veľmi pozitívny vplyv na potenciu, erekciu a chuť do sexu. Je to najmä zásluhou mastných kyselín a aminokyselín, ktoré zvyšujú vylučovanie hormónov. Odporúčam najmä mandle, kešu a arašidy, ktoré majú najviac týchto látok.

Čokoláda

Čokoláda patrí už odpradávna medzi potraviny odporúčané na zvýšenie chuti do sexu a nabudenie. Je to kvôli látkam teobromín a fenyletylamín, ktoré majú podobné povzbudzujúce účinky, ako kofeín, akurát oveľa viac v sexuálnej oblasti.

Zeler

Táto zelenina možno nemusí úplne každému chutiť, ale obsahuje špeciálny hormón zvaný androsterón. Ten je bez zápachu a prostredníctvom potu sa dostáva aj na pokožku. Môže tak stimulovať nielen libido u mužov, ale aj žien a to priamo počas milovania.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Zelený aj červený melón

Melóny, teraz nemyslím nič metaforické, sú tiež dobrým pomocníkom na zlepšenie sexuálneho života. Červený aj zelený melón totiž obsahujú najmä aminokyselinu L-Citrulín, ktorá pomáha na rozšírenie ciev spolu s L-Arginínom a zvyšuje prekrvenie pohlavnej sústavy.

Vajcia

Vajíčka sú nielen skvelým zdrojom bielkovín, čo je základný stavebný materiál v našom tele, ale sú aj dobrým zdrojom vitamínov B5 a B6. Tieto vitamíny znižujú stres a pomáhajú správnej hormonálnej rovnováhe v tele.

Koreniny

Korenie je už tradičné afrodiziakum a preto na koreniny nesmiem určite v mojom zozname zabudnúť. Odporúčam najmä škoricu, vanilku, rozmarín, čierne korenie, mätu, zázvor, muškátový orech, koriander alebo chilli. Tieto koreniny majú vplyv či už na stimuláciu pohlavných žliaz alebo na roztiahnutie ciev a lepšie prekrvenie pohlavnej sústavy.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Červené víno

Na záver som si nechal alkoholický nápoj, konkrétne červené víno. Áno, všade budete počuť, že alkohol škodí na sexuálny život a to je pravda. Raz za čas si dať červené víno ale pomáha zlepšeniu prietoku krvi, najmä vďaka veľkému množstvu antioxidantov, ktoré obsahuje.

AFRODIZIAKA V JEDLE A V POTRAVINÁCH

Vyššie spomínané potraviny sa označujú niekedy aj ako afrodiziaka. Je to najmä kvôli tomu, že intenzívnejšie podporujú a stimulujú hladinu hormónov, čo môže vyvolať aj intenzívnejšiu reakciu na sexuálnu stimuláciu. Typicky najznámejšie sú asi čokoláda, ustrice a jahody.

Potraviny, ktorým sa treba vyhýbať

Potraviny, ktorým sa treba vyhýbať Ako som spomínal už na úvod, existuje niekoľko kategórií potravín, ale napríklad aj nápojov, ktoré pôsobia na libido, potenciu a celkovo chuť na sex nepriaznivo. Ide najčastejšie o potraviny pre ľudský organizmus neprirodzené a vyrábane synteticky.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú tie, ktorým by ste sa mali vyhýbať najviac:

Priemyselne spracovávané potraviny a polotovary: Akékoľvek priemyselné spracovanie potravín a surovín ochudobňuje tieto jedlá o dôležité látky potrebné pre správne fungovanie pohlavného aj hormonálneho systému. Navyše, prídavné syntetické látky, ale aj množstvo soli či cukru priamo pôsobia napríklad proti správnemu prekrveniu pohlavnej sústavy.

Jedlá so zvýšeným množstvom cukru: Vyhnúť sa ukladaniu cukru v tele je na prvý pohľad ťažké, ale začať treba s drobnosťami. Základom je nahradiť zložené cukry jednoduchými, takže namiesto sladkostí konzumovať napríklad med či ovocie. Sladkosti totiž zvyšujú množstvo inzulínu a naopak spôsobujú pokles testosterónu.

Sladené nápoje: Nielen jedlá, ale aj nápoje obsahujú nadmerné množstvo cukru, dokonca v niektorých prípadoch až extrémne hladiny. Vyhýbať by ste sa mali ale nielen typickým limonádam, ale napríklad aj tým nápojom, ktoré sa tvária ako diétne. Obvykle totiž namiesto cukru obsahujú umelé sladidlá a to je dokonca mnohokrát ešte horšie.

Alkohol: Zrejme vás neprekvapím, ak do tejto skupiny zaradím aj alkohol. Možno väčšie prekvapenie bude, že pre mužov je najviac nebezpečný zrejme ich najobľúbenejší nápoj, čiže pivo. V pive sa totiž nachádzajú vo väčšom objeme tzv. fytoestrogény z chmeľu a sladu, ktoré u mužov majú utlmujúci účinok na libido. U žien, naopak, môžu chuť na sex povzbudiť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Potraviny s vysokým obsahom tuku: Mastné jedlá, ale aj tie, ktoré obsahujú tzv. trans-tuky, sú tiež veľkým problémom. Tuky totiž spôsobujú zvýšenú hladinu cholesterolu, upchávajú cievy a zhoršujú prekrvenie pohlavnej sústavy. Navyše, zaťažujú metabolizmus a ten tak musí vydať viac energie na ich spracovanie, čo znižuje sexuálnu energiu a zvyšuje malátnosť.

V MENŠOM MNOŽSTVE A OBČAS NEMUSIA ŠKODIŤ

Pochopiteľne, nechcem vám všetky vyššie zmienené potraviny, jedlá alebo nápoje zakázať úplne. Raz za čas v menšom množstve si ich môžete dopriať, koniec koncov, úplne vyhnúť sa im asi ani nedá. Všetko ale s mierou!

Moje vlastné skúsenosti pri zlepšení libida

Moje vlastné skúsenosti pri zlepšení libida V oblasti potencie, libida a plodnosti mám skúseností na rozdávanie a preto viem, že nielen potraviny majú vplyv na libido. Áno, môžu viditeľne ovplyvniť kondíciu, ale museli by ste ich konzumovať abnormálne množstvo, aby ste si vystačili len s nimi.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Odporúčam vám preto využiť aj tieto ďalšie možností:

Zdravá životospráva: Kto chce mať zdravý sexuálny život a to po všetkých stránkach, mal by sa starať o svoje zdravie celkovo. To znamená vyhýbať sa obezite, nezdravým potravinám, fajčeniu či alkoholu, naopak, dbať na dobrú kondíciu a dostatok ovocia či zeleniny.

Zlepšenie partnerského vzťahu: Muži aj ženy sú síce v mnohom odlišní, ale čo sa týka súvislosti medzi chuťou na sex a partnerským životom, je tam veľká závislosť. Starajte sa preto o svoj partnerský vzťah, vyhýbajte sa rutine aj v sexe a snažte sa objavovať nové veci.

Viac odpočinku a relaxu Dnešný uponáhľaný svet naozaj nepraje sexuálnym vzťahom a to najmä z pohľadu ich kvality. Odporúčam dopriať si viac oddychu, dostatok spánku každý deň a venovať sa aj svojim koníčkom. Pomôže to telu, mysli a samozrejme aj libidu.

Podporné látky v rastlinách a bylinách: Viaceré látky podporujúce libido a sexuálnu potenciu, ktoré sú obsiahnuté v mnohých potravinách, sa v ešte väčšom množstve nachádzajú v niektorých afrodiziakálnych rastlinách. Môžete si z nich spraviť čaje, odvary aj tinktúry.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ako fungujú tabletky na libido a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na libido a prečo ich odporúčam Práve na princípe podporných látok prírodného charakteru fungujú aj špeciálne typ tabliet určených na podporu libida a zvýšenie chuti na sex. Tieto prípravky navyše fungujú celkovo na podporu pohlavného života a potencie.

Ich zloženie je pritom 100 % prírodné:

  • Tabletky na podporu libida obsahujú extrakty a výťažky látok z rastlín patriacich do skupiny prírodných afrodiziak, ktoré sú obohatené o aminokyseliny a podporné látky

Typicky možno nájsť v týchto prípravkoch extrakty ázijských a juhoamerických rastlín, napríklad ide o rastliny Tribulus Terrestris, Maca, Muira Puama, Saw Palmetto alebo Ženšen. Veľmi často sú v prípravkoch obsiahnuté aj niektoré aminokyliseny, ktoré podporujú lepšie prekrvenie pohlavnej sústavy.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ja osobne mám s týmito tabletkami dobrú skúsenosť a vidím v nich aj tieto výhody:

vzhľadom na prírodné zloženie sa netreba vôbec obávať nežiaducich alebo vedľajších vplyvov, nezaťažujú ani organizmus
účinnosť tabliet je komplexná a hoci podporujú najmä libido, môžu mať pozitívny vplyv aj na stoporenie alebo plodnosť
veľkou výhodou je, že na ich získanie nepotrebujete lekársky predpis, nakoľko neobsahujú žiadne syntetické liečivá

U mňa na zvýšenie libida zabrala kombinácia práve podpora vo forme užívania týchto tabliet a zvýšenej konzumácie potravín podporujúcich libido. Ide o najviac prirodzený spôsob, ktorý je navyše možné využívať natrvalo.

DLHODOBÉ UŽÍVANIE

Pri týchto tabletkách treba využiť jednu z ich najväčších výhod a to možnosť užívania dlhšiu dobu bez akýchkoľvek nežiaducich účinkov a problémov. Platí totiž, že čím dlhšie ich budete užívať, tým viditeľnejšie budú výsledky a to je presne to, čo potrebujete.

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré som vyskúšal a moje skúsenosti s nimi Poďme sa teraz pozrieť na niekoľko značiek, ktoré sa dajú kúpiť aj u nás a výrobcovia deklarujú, že sú určené na zvýšenie chuti na sex. Ja sám som vyskúšal zrejme asi všetky možné značky na našom trhu a musím povedať, že kým niektoré skutočne fungujú, bohužiaľ, viacero prípravkov má len veľmi slabý vplyv na libido.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Nakoľko mojim cieľom je poradiť vám, rozhodol som sa zverejniť tie typy a značky prípravkov, ktoré u mňa fungovali najlepšie. Ku každému prípravku som napísal aj vlastnú recenziu a zhodnotenie:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.37

19 Hodnotení