Ako dosiahnuť orgazmus u ženy

Mnoho mužov si myslí, že uspokojiť ženu je len otázka kvalitnej erekcie a bežného pohlavného styku. Je to pochopiteľne zložitejšie, nakoľko ženský orgazmus nevzniká spravidla len na základe jednoduchých mechanických procesov, ale ide o komplex fyziologického a psychického uspokojenia a vyvrcholenia sexuálnej stimulácie.

Prekážkou dosiahnutia kvalitného a intenzívneho orgazmu pritom môže byť viacero rôznorodých vecí. Či už ide o prekrvenie alebo zvlhčenie pošvy, nesprávnu techniku, ale napríklad aj o nedostatočné uvoľnenie sa počas sexuálneho styku.

Práve preto sa zameriam v nasledujúcich riadkoch na problém s orgazmom u žien viac komplexne. Povieme si nielen to, ako sa prejavuje orgazmus u ženy, ale aj to, vďaka čomu je možné zlepšiť jeho intenzitu a dosiahnutie vôbec.

Najčastejšie problémy s dosiahnutím orgazmu u ženy

Najčastejšie problémy s dosiahnutím orgazmu u ženy Ak hovoríme o ženskom orgazme, treba hneď na úvod povedať, že na rozdiel od mužského sa nejedná len o jeden typ orgazmu. Žena môže dosiahnuť sexuálne vyvrcholenie stimuláciou klitorisu, vnútra vagíny, bodu G či kombináciou dráždenia viacerých iných erotogénnych zón.

  • Na dosiahnutie orgazmu u ženy je potrebná nielen správna technika sexuálnej stimulácie, ale aj fyzické a psychické uvoľnenie sa
  • Dôležitosť treba prikladať tiež predohre, ktorá pomôže napríklad lepšie prekrviť vonkajšie genitálie či lepšie zvlhči vnútro pošvy
  • Prekážkou však môžu byť aj niektoré fyziologické poruchy či hormonálne problémy

Tu sú najčastejšie problémy, ktoré môžu brániť dosiahnutiu ženského orgazmu:

nízke libido – nedostatočný sexuálny apetít a nízka chuť na sex sú pre ženy v cieli dosiahnuť uspokojivý orgazmus ešte väčší problém, ako je tomu v prípade mužov
nedostatočná vzrušivosť – druhým častým problémom je nedostatočná vzrušivosť, čo znamená, že ani intenzívnejšia sexuálna stimulácia žene neprivodí vyvrcholenie
ochorenie – niektoré druhy ochorení, najmä gynekologického typu, môžu byť veľkou prekážkou dosiahnutia orgazmu, napríklad anorgazmia, frigidita či vaginizmus
zlá technika – dosiahnutie vyvrcholenia u ženy je zložitejšie, ako u muža, takže nesprávna technika a nedostatok skúseností pri sexe môžu byť veľkým problémom

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

AJ BEZ ORGAZMU?

Čoraz viac počúvam a čítam názory o tom, že žena nemusí automaticky dosiahnuť vždy orgazmus a nie je to vlastne žiaden problém. S týmto však vôbec nesúhlasím a to aj na základe vyjadrení mojej partnerky. Ženy si orgazmus zaslúžia a treba im ho dopriať.

Príčiny problémov so ženským orgazmom

Príčiny problémov so ženským orgazmom Vyššie popísané problémy majú viacero príčin. Našťastie, niektoré sú len krátkodobé a je možné ich ovplyvniť niektorými jednoduchými opatreniami a zmenami. Existujú však aj také faktory, ktoré si budú vyžadovať dlhodobejšie a komplexnejšie riešenie.

Toto sú skupiny najčastejších príčin, ktoré treba hľadať za problémami s orgazmom:

Nesprávna alebo zlá sexuálna stimulácia: Fyziologicky zdravá žena môže dosiahnuť orgazmus vždy, takže ak sa to nepodarí, najčastejšou príčinou je nedostatočná alebo zlá sexuálna stimulácia. Tento problém vzniká nesprávnou technikou, krátkou predohrou, stereotypom alebo ignorovaním potrieb ženy zo strany jej partnera.

Nedostatočné uvoľnenie sa: Dosiahnuť orgazmus môže byť problém aj vtedy, ak sa žena dostatočne neuvoľní. Má to vplyv nielen na jej psychiku, ale napríklad aj znížené zvlhčenie pošvy alebo jej slabé prekrvenie. Výsledkom je potom nižšia vzrušivosť, problém s precítením sexuálneho dráždenia a stimulácie a samozrejme aj absencia orgazmu.

Problémy s hormónmi: U žien je hormonálna rovnováha oveľa dôležitejšia ako u mužov, aspoň z pohľadu kvality sexuálneho života. Nízka hladina estrogénu môže spôsobovať problémy so sexuálnym apetítom aj vzrušivosťou, čo sa odrazí na nekvalitnom sexuálnom živote. Dosiahnutie orgazmu je potom veľmi ťažké alebo trvá príliš dlho.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Fyziologické poruchy a ochorenia: Poslednou kategóriou významnejších príčin môžu byť rôzne druhy fyziologických porúch. Môže sa jednať o niektoré špecifické poruchy klitorisu a pošvy, ale napríklad aj o zápaly či gynekologické ochorenia spojené s pošvou či inou časťou pohlavnej sústavy. Problémom môžu byť aj močové ochorenia.

Možnosti a spôsoby, ako zlepšiť dosiahnutie orgazmu u ženy

Možnosti a spôsoby, ako zlepšiť dosiahnutie orgazmu u ženy Konkrétne techniky, ako dosiahnuť orgazmus u ženy, budem rozoberať v inom článku, no pokúsim sa načrtnúť tie najdôležitejšie postupy, ktoré vedú k lepšiemu a intenzívnejšiemu sexuálnemu zážitku. Možno sa budete čudovať, čo všetko sa dá spraviť za týmto účelom.

Nech sa páči, toto sú mnou odporúčané spôsoby riešenia:

Hormonálna rovnováha

Ako som spomenul vyššie, hormonálna rovnováha je veľmi dôležitá pre sexuálny aj bežný život. Žena by mala konzumovať najmä potraviny s dostatkom rastlinných fytoestrogénov, prípadne je možné používať aj rôzne výživové doplnky založené na ich obsahu.

Lepšia predohra

Jeden z najväčších problémov je, že muži venujú predohre málo času a pozornosti. Výsledkom je nedostatočné prekrvenie a zvlhčenie pošvy. Skúste na úvod napríklad vzájomnú erotickú masáž, bozkávanie a potom dlhú orálnu prípravu. Pomôže to, uvidíte!

Experimentovanie

Po predohre by malo prísť aj experimentovanie počas pohlavného styku. Čo tak skúsiť nové polohy, iný postup, skrátka zmeniť rutinu? Nebojte sa siahnuť ani po rôznych sexuálnych pomôckach. Samozrejmosťou u partnera by mala byť kvalitná erekcia a výborná kondícia.

Režimové opatrenia

Nakoľko kvalitný sexuálny zážitok a intenzívny orgazmus nie sú len záležitosťou samotného styku, odporúčam zamerať sa aj na niektoré zmeny a režimové opatrenia. Treba určite zlepšiť životosprávu a životný štýl a dopriať si najmä odpočinok od stresu či vzťahových problémov.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Lekárska liečba

Viacero problémov, najmä týkajúcich sa úplnej nemožnosti dosiahnuť orgazmus v dôsledku fyziologických príčin, si vyžaduje už zásah lekára. Najčastejšie pôjde o gynekológa, ktorý vie spraviť prvotnú diagnostiku a podľa toho odporučiť ženu k ďalšiemu špecialistovi.

PARTNERSKÉ VZŤAHY

Aby som nezabudol, bezproblémové partnerské vzťahy sú pre uspokojivý sexuálny život veľmi dôležité, dokonca by som povedal nevyhnutné. Ak sa dá, popracovať treba aj na tejto oblasti. Výsledok možno nepríde okamžite, ale verte mi, že na túto oblasť netreba zabúdať.

Moje vlastné skúsenosti pri dosahovaní orgazmu u ženy

Moje vlastné skúsenosti pri dosahovaní orgazmu u ženy Vyššie popísané rady a odporúčania sú trocha viac všeobecného charakteru, hoci si samozrejme stojím za ich správnosťou. Ja sám však mám v tejto oblasti toľko skúseností, že som sa rozhodol spomenúť aj niekoľko veľmi konkrétnych tipov a to pre mužov aj pre ženy.

Nech sa páči, skúste ich aplikovať v praxi:

Pravidlo zhora nadol: Toto pravidlo by si mali zobrať k srdcu všetci muži, ktorí sú príliš akční a príliš striedajú polohy či spôsoby dráždenia. Postupujte najprv od krku, potom cez prsia a až nakoniec „tam dole“. Nevracajte sa, nepreskakujte, dodržujte tento smer.

Zapojte viac dotyky: Najčastejšie sa muži pri uspokojovaní ženy sústredia buď na svoj jazyk alebo na svoju mužskú pýchu. Popri tom sa zabudlo na dotyky rúk, ktoré môžu byť skvelým nástrojom na rozpálenie ženy. Vráťte sa k nim, vyskúšať môžete napríklad aj erotickú masáž.

Dvakrát za sebou: Držte sa pravidla, že jedno kolo nestačí. Možno to prvýkrát moc nepôjde, najmä ak nie je žena zvyknutá, ale chce to len prax. Hneď po prvom orgazme pokračujte v sexuálnom dráždení ďalej a doprajte partnerke hneď aj ten druhý.

Sexuálne pomôcky: Nie je to vôbec žiadne zlyhanie, ak muž vytiahne uprostred posteľných radovánok nejakú erotickú hračku. Existujú rôzne dilda, vibračné vajíčka či iní pomocníci, ktorí nemajú za úlohu nahradiť muža, ale práve naopak, doplniť ho.

Odďaľovanie orgazmu: Možno to znie na prvý pohľad čudne, ale naozaj to funguje. Či už ide o masturbáciu alebo o uspokojenie partnerom, neponáhľajte sa. Skúste tesne pred vyvrcholením prestať a pokračujte o chvíľu. Výsledný orgazmus bude mimoriadne silný!

Ako fungujú tabletky na libido a prekrvenie pohlavnej sústavy a prečo ich odporúčam

Ako fungujú tabletky na libido a prekrvenie pohlavnej sústavy a prečo ich odporúčam Na rozdiel od situácie u mužov, ženy mali dlhšiu dobu problémy s tým, že na trhu nebola ponuka podporných prípravkov pre zlepšenie ich sexuálneho života. Našťastie, situácia sa v poslednom období zmenila a k dispozícii sú už kvalitné produkty.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Tie sú založené, podobne ako tie mužské, na rastlinných extraktoch:

  • Účinné látky v tabletkách vychádzajú z výťažkov či extraktov bylín spadajúcich medzi afrodiziaka, ktoré pomáhajú u žien na zvýšenie libida a prekrvenie pohlavnej sústavy

Účinky týchto prípravkov sú založené na rastlinách známych z tradičného liečiteľstva, ktoré majú všeobecne prospešný vplyv na sexualitu. Ide napríklad o Senovku grécku, Kotvičník zemný, Saw Palmetto či Šalviu lekársku. Viacero prípravkov obsahuje aj vitamíny a minerály pre podporu plodnosti či celkovej vitality.

Tu sú základné vlastnosti a charakteristiky týchto tabliet:

ide o výživové doplnky, ktoré sú dostupné voľne bez predpisu, môžete si ich kúpiť aj v niektorých online lekárňach či v eshope priamo od výrobcu
ich pôsobenie je založené na dlhodobejšom a pravidelnom užívaní, aspoň 2 či 3 mesiace, kedy viditeľnosť účinkov stúpa
obávať sa nemusíte o nejaké vedľajšie či nežiaduce účinky, práve vďaka absencii syntetických účinných látok

Pri výbere treba brať do úvahy najmä kvalitné zloženie s dôrazom na koncentráciu účinných látok a ich šírku. Neorientujte sa určite len podľa ceny, nakoľko najlacnejšie prípravky sú obvykle chudobné na účinné látky a to so sebou prináša menšiu účinnosť v praxi.

KOMPLEXNÝ VPLYV

Ako najväčšiu výhodu týchto prípravkov vnímam komplexnosť účinkov. Tabletky pôsobia totiž nielen na zlepšenie sexuálneho života a sexuálneho zážitku, ale viaceré aj na hormonálnu nerovnováhu či na celkovú vitalitu. To je veľké plus, aspoň podľa mojej partnerky.

Tabletky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Tabletky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Asi je jasné, že nie všetky tabletky fungujú rovnako, veľmi veľa závisí od zloženia a kvality jednotlivých účinných látok. Rovnako tak sú viditeľné rozdiely nielen v miere účinkov, ale aj v ich šírke. Odporúčam preto pred kúpou získať čo najviac informácií z praxe, podobne postupovala aj moja partnerka.

Aby som vám výber trocha uľahčil, rozhodol som sa zverejniť jej skúsenosti s užívaním tých najznámejších značiek. Môže to byť akési orientačné vodítko, najmä preto, že dané tabletky som podrobil aj ja obšírnejšej recenzii. Nech sa páči, tu sú:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

3.33

33 Hodnotení