Častá masturbácia

Častá masturbácia

Bojíte sa, že vaša masturbácia je príliš častá? Alebo máte strach, že sa vás týka dokonca závislosť od masturbácie? Aby sme mohli odpovedať na tieto otázky, musíme si najprv zadefinovať, čo je a čo nie je častá masturbácia. Práve s týmto zadefinovaním to však môže byť problém, nakoľko masturbácia ako taká je pre človeka prirodzená.

Ďalšou otázkou je, či môže byť príliš častá masturbácia pre muža alebo pre ženu škodlivá. Odpoveď na túto otázku treba hľadať najmä v kvalite partnerského spolužitia v rámci sexuálneho vzťahu. Ak masturbácia znižuje jeho kvalitu, potom je určite škodlivá.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Bolo by chybou myslieť si, že častá masturbácia sa týka len mladších ročníkov. Prieskumy ukazujú, že ide o bežný jav aj u starších mužov a žien. Hoci ide o prirodzenú potrebu naplnenia pohlavného pudu, treba myslieť na to, aby nenahradila partnerský sexuálny život.

Čo je častá masturbácia a ako môže byť škodlivá

Čo je častá masturbácia a ako môže byť škodlivá Masturbácia má za cieľ dosiahnuť sexuálne uspokojenie, či už cez samotné dráždenie a stimuláciu erotogénnych zón, ale hlavne prostredníctvom dosiahnutia orgazmu. Masturbácia nie je teda sama o sebe vôbec negatívna, práve naopak, je biologicky veľmi prirodzená.

  • Cieľom masturbácie je okrem naplnenia pohlavného pudu aj uvoľnenie nahromadenej a nevyužitej sexuálnej energie
  • Miera tejto sexuálnej energie závisí v prvom rade od sexuálneho apetítu, čiže od libida, takže pre každého muža a každú ženu je optimálna miera individuálna
  • Príliš vysoké libido vedie k veľa sexuálnej energii a teda aj k častej masturbácii

Masturbovať raz za deň nemusí byť teda pre niekoho, kto má veľa sexuálnej energie a vysoké libido, vôbec problémom a nejde ani o žiadne prekročenie medzí. Ak však musíte masturbovať viackrát za deň a máte dokonca až neodbytné nutkanie na masturbáciu skoro neustále, potom sa jedná už o príliš častú masturbáciu, ktorá môže byť negatívna.

Umelá vagína

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Ak hovoríme o negatívach častej masturbácie, toto sú tri najvýznamnejšie:

odcudzenie sa partnerovi, čo znamená, že masturbácia sa stane pohodlnejšou a výhodnejšou alternatívou uspokojenia sexuálneho pudu
zmena návykov v pohlavnom živote, príliš častá masturbácia môže viesť dokonca k selektívnej anorgazmii, kedy je možné dosiahnuť orgazmus len sebauspokojovaním
u mužov vedie príliš časté ejakulovanie v dôsledku masturbácie aj k zvýšeným nárokom na produkciu ejakulátu, prostatického sekrétu a spermií

MÔŽE BYŤ VÔBEC MASTURBÁCIA NEGATÍVNA?

Chcem sa vyhnúť tomu, aby ma niekto obvinil, že si vymýšľam a prisudzujem masturbovaniu nejaké vymyslené negatíva. Preto teda ešte raz opakujem, že masturbácia nie je negatívna a nie je na nej ani nič neprirodzené. Príliš časté masturbovanie však naozaj má aj nevýhody.

Aké sú príznaky závislosti od masturbácie

Aké sú príznaky závislosti od masturbácie Od príliš častej masturbácii je k závislosti od sebauspokojovania naozaj veľmi krátka cesta. Neveríte? Bez toho, aby som chcel nasilu hľadať niečo imaginárne, odporúčal by som vám zodpovedať si v duchu otázku, či na sebe nepociťujete niektoré príznaky závislosti.

Toto sú prejavy, ktoré sa vyskytujú najčastejšie:

Zanedbávanie partnera: Prvým príznakom toho, že nadmerne masturbujete, je zanedbávanie partnera po sexuálnej stránke. Ak už nemáte vôbec chuť na milovanie s partnerom, ale uprednostníte masturbáciu, je to znamenie, že sa niečo deje.

Horšia koncentrácia: Druhým prejavom je strata koncentrácie a schopnosti sústredenia sa v prípade, ak ste nemasturbovali v takej pravidelnosti, ako je to pre vás bežné. Ak sa neviete už na nič sústrediť a myslíte len na masturbáciu, ide o ďalšie negatívne znamenie.

Neustále nutkanie: Tretím znamením je neustále nutkanie na potrebu masturbácie. Môže sa to opakovať dokonca hneď po tom, ako ste dosiahli vyvrcholenie. Takáto potreba už rozhodne nie je fyziologicky prirodzená, ide už o mentálnu závislosť.

Problém s vyvrcholením: Neklamným znamením až príliš častej masturbácie a možnej závislosti je problém s dosiahnutím vyvrcholenia pri bežnom pohlavnom styku. Typickým prejavom je, ak vám to trvá príliš dlho alebo neviete orgazmus dosiahnuť vôbec.

Umelá vagína

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Vonkajšie príznaky na genitáliách: Nadmerné masturbovanie sa prejavuje aj na vonkajších genitáliách a to tak u mužov, ako aj u žien. Ide najčastejšie o podráždenie, ktoré sa prejaví začervenaním, neskôr už dochádza aj k bolestivosti a väčšej citlivosti na dotyk.

Najčastejšie otázky o častej masturbácii

Najčastejšie otázky o častej masturbácii Vieme teda už, čo je častá masturbácia, ako sa prejavuje závislosť od nej a aj to, aké negatíva príliš časté masturbovanie prináša. Prejdime však od teórie do praxe, kde sa pozrieme na to, čo najviac trápi mužov a ženy v rámci tejto témy. Za účelom zistenia čo najlepších informácií som prehľadal viaceré internetové fóra a diskusie. Toto sú najviac kladené otázky:

Je možné s masturbáciou úplne prestať?

Na internetových fórach a v diskusiách je možné nájsť viacero príkladov mužov aj žien, ktorí po nadmernom masturbovaní dokázali s masturbáciou úplne prestať. Podľa mňa však ide o extrém, nakoľko masturbovanie je prirodzené, dôležité je však nájsť správnu mieru.

Môže masturbácia spôsobiť impotenciu alebo ohroziť prostatu?

Pokiaľ ide o masturbáciu u mužov, dosť často som narazil na rôzne mýty, napríklad o tom, že nadmerné masturbovanie spôsobuje impotenciu alebo zhoršuje stav prostaty. Nič také sa samozrejme nedeje, hoci až príliš časté ejakulovanie núti prostatu k vyšším výkonom.

Je zdravé masturbovať aj v nízkom alebo vysokom veku?

Masturbácia je prirodzená v každom veku, štatistiky dokonca ukazujú, že s ňou neprestávajú ľudia ani vo veku nad 70 rokov. Čo sa týka pôsobenia na zdravie v mladom veku, ide najmä o individuálny pohlavný vývoj každého jedinca. V princípe však masturbácia nie je nezdravá.

Môže častá masturbácia spôsobiť mentálnu závislosť?

Áno, dokonca tento typ závislosti je častejší, ako nejaký fyziologická závislosť na samotnej sexuálnej stimulácii. Masturbácia, najmä sexuálne dráždenie a potom aj vyvrcholenie, podporujú produkciu dopamínu, čo je tzv. hormón šťastia. Práve ten spôsobuje závislosť.

Môže byť masturbácia plnohodnotnou alternatívou k sexu?

Nemôže a to ani pri použití tých najlepších techník, ani pri najdokonalejšej symbióze všetkých faktorov a ani v prípade, že máte naozaj vysoké libido. Je však pravdou, že pre mnohých ľudí sa stala masturbácia príjemnejšou ako sex a to je už naozaj problém.

Umelá vagína

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

POZITÍVNY VPLYV NA SPERMIE AJ PREKRVENIE

Pravidelné masturbovanie bez nejakého extrémneho preháňania v početnosti má viacero pozitívnych vplyvov, na ktoré ľudia na internetových fórach zabúdajú. U mužov to napríklad zlepšuje kvalitu spermií kvôli častej produkcií nových, u žien zas prekrvenie pošvy.

Ako zlepšiť a podporiť zdravý sexuálny život

Ako zlepšiť a podporiť zdravý sexuálny život Aby vám masturbácia neprerástla cez hlavu, dôležité je sa sústrediť na podporu prirodzeného sexuálneho života a klasického pohlavného styku. Hlavným kľúčom k tomuto cieľu je zmeniť rutinu a stereotyp, ktoré sexuálny život zabíjajú a škodia napokon aj partnerskému životu.

Tu sú tipy, ktoré odporúčam aj na základe vlastných skúseností:

stres a prepracovanosť sú nepriateľmi vzájomných chvíľ s partnerom, odporúčam preto tieto dva faktory čo najviac obmedziť
dohodnite sa s partnerom na nejakých nových sexuálnych hrách, môžete vyskúšať aj rôzne erotické zábavné stolové hry spojené so sexom
stavte na osvedčené afrodiziaka vo forme potravín, napríklad morské plody, víno, šľahačku či čokoládu, ktoré vás navnadia na sexuálny styk
prekvapte partnera nejakou erotickou hračkou, novými milostnými polohami alebo experimentovaním s nevyskúšanými sexuálnymi praktikami
dobrým nápadom môže byť skúsiť vzájomnú masturbáciu ako súčasť predohry a potom pokračovať v pohlavnom styku, bude to niečo nové, netradičné a vzrušujúce

Ako fungujú prípravky na podporu sexuálneho zdravia a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na podporu sexuálneho zdravia a prečo ich odporúčam Pokiaľ ide o zdravý sexuálny život, nevyhnutnou podmienkou jeho správneho fungovania je aj sexuálne zdravie. U mužov mám na mysli najmä kvalitnú erekciu, u žien zas zvýšenie prekrvenia vonkajších pohlavných orgánov, čo zvýši ich vzrušivosť.

Dosiahnuť túto podporu je možné prostredníctvom viacerých prípravkov:

  • Najviac používané sú tabletky, krémy a gély, ktorých účinné látky sú založené na rastlinných výťažkoch a na látkach zlepšujúcich prekrvenie pošvy alebo penisu

Základnou zložkou prípravkov sú aminokyseliny, ktoré majú vazodilatačné účinky na cievy. To znamená, že ich pomáhajú rozťahovať a týmto mechanizmom zlepšiť prekrvenie pohlavných orgánov. Ide napríklad o L-Arginín a L-Citrulín. Druhým častým typom látok sú rastlinné extrakty, napríklad z rastlín ako Damiána či Ženšen, čo sú afrodiziaka.

Nafukovacie panny a panici

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Tabletky aj produkty na vonkajšie použitie majú nasledovné charakteristiky:

majú prirodzené zloženie a teda aj prirodzené pôsobenie, nejedná sa o žiadnu hormonálnu liečbu alebo o nejaké umelé liečivá a chemikálie
prípravky si viete kúpiť bez predošlej návštevy a vyšetrenia u lekára, k dispozícii sú bez predpisu alebo bez nejakej indikácie
výborný je pomer ceny a účinkov, nakoľko ide o cenovo dostupné produkty aj pri dlhodobom užívaní a pôsobia obvykle aj na iné oblasti sexuálneho života a vitality

Veľkým plusom je aj to, že užívanie prípravkov je väčšinou bez nejakých problémov, nežiaducich účinkov či vedľajších efektov. Dôvodom je, že v účinných látkach absentujú syntetické zložky. Stále sa však môže objaviť alergická reakcia, ale aj tá je výnimočná.

NEVIDÍTE ÚČINKY? MAJTE TRPEZLIVOSŤ

Ak sa vám zdá, že sa po začiatku užívania či aplikácie prípravkov nedostavujú žiadne zmeny, je to v dôsledku toho, že účinné látky sú prírodného typu a musia v tele pôsobiť dlhšiu dobu. Pokiaľ užívate kvalitnú značku, dajte jej čas aj 2 či 3 mesiace a jej účinky sa prejavia.

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi Ja sám mám skúsenosť s viacerými značkami tabliet určených na podporu erekcie a libida. Moja partnerka zas skúsila tak tabletky na podporu ženského libida, ako aj krémy a gély na vonkajšie použitie, ktoré využívala na aplikáciu priamo na intímne partie. Výsledkom nášho testovania bolo, že na trhu je síce viacero značiek, ale kvalita mnohých z nich je nízka.

Netreba sa preto spoliehať len na to, čo hovorí výrobca na obale produktu, ale pozerať treba hlavne na obsah prípravku a tiež na skúsenosti ostatných užívateľov s jeho účinkami v praxi. Ak by ste sa chceli inšpirovať, dávam vám do pozornosti nasledovné značky:

Pre mužov:

Umelá vagína

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Nafukovacie panny a panici

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber
  • kvalitné značky

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Pre ženy:

Erotické pomôcky a hračky

  • diskrétne doručenie
  • výhodné balenia a zľavy
  • všetky druhy na jednom mieste
  • bohatý výber

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.00

6 Hodnotení