Erotogénne zóny

Erotogénne zóny

Ak chcete dopriať partnerovi či partnerke skvelý sexuálny zážitok v rámci predohry alebo aj pri samotnom milovaní, mali by ste sa zamerať na erotogénne zóny. Toto moje odporúčanie sa týka hlavne mužov, ktorí na tieto miesta zabúdajú a sústredia sa výlučne len vagínu a jej okolie. Myslia si, že robia dobre, pritom ochudobňujú svoj aj partnerkin sexuálny život.

Erotogénne zóny sú niečo ako skrytý poklad, ktorý málokto z nás odhalí. Na druhú stranu, vôbec nemusia byť len otázkou nejakých „sexuálnych guru“, nejde totiž o univerzálne miesta. Každý muž a každá žena totiž môžu byť viac či menej citlivejší na iné miesta.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Najdôležitejším pravidlom by preto malo byť, aby ste sa snažili u toho druhého jeho erotogénne miesta nájsť. Môžete na to využiť predohru, kedy sa môžu citlivejšie miesta na tele prejaviť najviac a váš sexuálny život dostane úplne novú dimenziu a impulz.

Čo sú erotogénne zóny a aký majú význam

Čo sú erotogénne zóny a aký majú význam Zjednodušene by sa dalo povedať, že erotogénne zóny sú miesta na tele, ktoré sú citlivejšie na sexuálne dráždenie. Niektoré sú spoločné u muža a u ženy, iné sú ale individuálne pre každé pohlavie a dokonca aj pre každého človeka, hlavne z pohľadu intenzity.

  • Erotogénna zóna je miesto na tele, ktoré na sexuálnu stimuláciu reaguje intenzívnejšie, pričom sexuálnou stimuláciou sa myslia najčastejšie dotyky rúk, prstov alebo pier
  • Najznámejšou erotogénnou zónou sú pohlavné orgány a ich okolie, u mužov ide najmä o penis a jeho žaluď či uzdičku, u žien okolie pošvy a tiež poprsie
  • Okrem týchto zón existujú aj ďalšie miesta po celom tele citlivé na stimuláciu

Erotogénne miesta dokážu spôsobiť vzrušenie najmä kvôli lepšiemu prekrveniu a intenzívnejšiemu inervovaniu. Dôsledkom toho je, že pri dotyku, pohladení alebo bozkávaní vysielajú do mozgu intenzívnejšie nervové impulzy a informácie, ktoré sa potom spájajú s príjemnými pocitmi. Môžu tak umocniť stimuláciu genitálií alebo aj poprsia u žien.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Erotogénne zóny je možné dráždiť a stimulovať viacerými spôsobmi, napríklad:

dotykom, čo som už spomínal, najčastejšie ide o dotyk dlane, prstov alebo pier, na každé erotogénne miesto sa hodí niečo iné a to aj s ohľadom na jeho veľkosť
chladom a teplom, čo sa využíva napríklad pri rôznych erotických hrách so šľahačkou, kockami ľadu, chladivým alebo hrejivým masážnym gélom alebo voskom zo sviečky
fúkaním, tlakom, čo sa využíva pri rôznych masážach, ťahom alebo inými bolestivými podnetmi, napríklad miernym hryzením, no tu si dávajte pozor, aby ste to neprehnal

EROTICKÉ MASÁŽE

Jednou z foriem, kde sa najviac pracuje s erotogénnymi zónami, sú erotické masáže. Ide napríklad o známe tantrické masáže alebo aj nuru masáže. V nich sa spája pôsobenie na erotogénne miesta s postupným budovaním sexuálneho napätia a zároveň uvoľnením mysle.

Mužské erotogénne zóny

Mužské erotogénne zóny Prejdime teraz od teórie trocha viac do praxe, konkrétne na mužské erotogénne miesta. Väčšina žien si myslí, že dokáže muža vzrušiť iba pri stimulácii jeho penisu a zabúda pritom na mnoho iných miest. Je síce pravdou, že ani muži o týchto iných miestach príliš nevedia, to ale neznamená, že by ich nemali chcieť objavovať.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Tu sú najznámejšie a najlepšie erotogénne zóny u mužov, ktoré odporúčam:

Hlava: Veľmi citlivé body majú muži na hlave a v jej okolí. Ide najmä o vlasy, pery, spánky, uši, krk a šiju. S výnimkou vlasov si všetky tieto miesta zaslúžia pozornosť najmä hladením a bozkami, ak má muž dlhšie vlasy, ideálne je sa s nimi hrať rukami.

Hrudník: Ak si myslíte, že len ženy majú erotogénne miesta na prsiach, mýlite sa, muži sú na túto oblasť citliví tiež. V ich prípade ale platí, že namiesto nežnosti milujú skôr viac vášne, ideálne sú teda dotyky a „škrabanie“, presne tak, ako to robia mačky.

Zadok: Veľmi podobným miestom u mužov je aj zadok. Na rozdiel od žien, aj tu platí, že aby ste dokázali toto miesto stimulovať, musíte poriadne „zatlačiť“. Muži to milujú hlavne počas milovania a penetrácie, napríklad pri polohe v stoji a pri klasickej polohe misionára.

Vnútorná strana stehien: Naopak, na úvod počas predohry, viete muža vzrušiť hladením a dotykmi na vnútornej strane stehien. V tomto prípade platí striedanie intenzity a rýchlosti pohybov, presne podľa toho, či chce vzrušenie budovať alebo ho okamžite vyvolať.

Chodidlá: Skončili ste s milovaním, no chceli by ste ešte absolvovať druhé kolo? V tom prípade je ideálnym bodom na relaxáciu a aj vzrušenie muža masáž chodidiel. Na rozdiel od žien, u mužov je táto oblasť omnoho citlivejšia, takže si to vedia viac vychutnať.

Hrádza: Jemná masáž hrádze u mužov môže byť skvelým prostriedkom na zvýšenie vzrušenia tak pred milovaním, ako aj počas neho. Dôvodom je najmä blízkosť prostaty, čo je orgán považovaný za mužský bod G. Stačí striedať tlaky s krúživými pohybmi.

Okolie análneho otvoru: Posledným zaujímavým bodom je okolie análneho otvoru. Tu treba povedať, že na rozdiel od predošlých miest je to individuálne, nie všetkým mužom sa to páči rovnako. Jemná masáž v spojení s orálnym sexom ale dostane väčšinu z nich.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Ženské erotogénne zóny

Ženské erotogénne zóny Tak ako aj u mužov, aj ženy majú svoje erotogénne miesta. V ich prípade sa muži zas najčastejšie zameriavajú len na oblasť pošvy alebo poprsia, no aj tu platí, že citlivých miest oveľa viac. Ak chcete byť pozorným milencom, mali by ste sa zamerať aspoň na tie najdôležitejšie a dopriať tak partnerke novú rozkoš.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ak ju chcete potešiť, toto sú najintenzívnejšie erotogénne zóny u žien:

Krk, pery a uši: Kombinácia hladenia, bozkov a aj jemného hryzenia, to všetko môžete skúsiť vtedy, ak sa chcete hrať so ženskými ušami, krkom a perami. Vôbec to pritom nemusí byť spojené so sexom, môže ísť „len“ o maznanie sa, čo ženy naozaj milujú.

Zápästia a členky: Ak chcete dopriať partnerke veľmi zaujímavý zážitok v štýle masáže, odporúčam sa sústrediť hlavne na oblasť zápästie a členku. Tu je spôsob individuálny, skúšajte rôzne pohyby a tlaky, aby ste prišli na to, čo sa jej páči najviac.

Poprsie: Ak sa budete počas predohry sústrediť na poprsie, nič nepokazíte. Nefixujte sa ale len čisto na bradavky, čo robí väčšina mužov, zamerajte sa na celé prsia. Používajte obe ruky a túto oblasť môžete stimulovať počas predohry, ale aj počas milovania.

Chrbát a zadok: Ženy doslova milujú dotýkanie sa na celom chrbte a zadku, ale pozor, aby ste neboli príliš hrubý. Ak sa to naučíte, môžete svoju partnerku potešiť aj masážou v oblasti kľúčnej kosti, rovnako tak silnejším tlakom a masážou zadočku.

Vnútorná strana stehien: Na budovanie napätia počas predohry a na zvýšenie vzrušivosti celej intímnej oblasti sa hodí vnútorná strana stehien. Jemné hladenie v štýle „prieskumníka“ v kombinácii s bozkami dokážu dostať „do varu“ naozaj každú ženu.

Lýtka: Veľmi citlivým miestom u žien sú aj ich lýtka. Tu, na rozdiel od stehien, ale musíte použiť tzv. mäkkú silu, čiže len jemnejšie krúživé a tlakové pohyby, ideálne spojené s chladivým alebo hrejivým gélom. Miesto je ideálne na dlhšiu predohru.

Prsty na nohách: Kým muži si najviac vychutnajú masáž celých chodidiel, v prípade žien je to viac špecifické, konkrétne ide o prsty na nohách. Optimálne ale je, ak je takáto masáž súčasťou celotelovej masáže a túto oblasť si necháte na záverečné vyvrcholenie.

SPÝTAJTE SA, ČO SA JEJ NAJVIAC PÁČI

Mnoho mužov si myslí, že dokáže uhádnuť alebo nejakým zázrakom „trafiť“ automaticky tie najzaujímavejšie a najcitlivejšie body. Vyššie spomínané erotogénne zóny však predstavujú len základ, nebojte sa ho ďalej rozvíjať a zistiť aj od partnerky, čo sa jej páči najviac.

Erotogénne zóny podľa znamenia

Erotogénne zóny podľa znamenia Veľmi vyhľadávanou a zaujímavou témou sú aj erotogénne miesta podľa znamenia horoskopu. Každé zo znamení, či už ide o ohnivé, vzdušné, zemské alebo vodné znamenia, by podľa tejto teórie mali mať svoje vlastné špecifické erotogénne miesta s najväčšou intenzitou a maximalizáciou sexuálneho vzrušenia.

Tu sú najviac spomínané a najznámejšie erotogénne zóny podľa horoskopu:

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Baran

Barani sú znamením, kde sa racionálne aj emocionálne procesy odohrávajú výlučne v hlave a na tú sa treba zamerať. U mužov sú najdôležitejším erotogénnym bodom určite pery, u žien zas ušné lalôčiky a uši celkovo. Obe pohlavia vedia rozpáliť aj boky na krku a na brade.

Býk

Ak máte partnera v znamení býka, jeho najcitlivejšou oblasťou je tiež hlava, no najmä krk a šija. V tomto prípade sa preto treba u oboch pohlaví zamerať hlavne na dotyky, hladenie a bozky v tejto oblasti. Vyskúšať môžete aj erotickú masáž krku a krčnej chrbtice.

Blíženci

V prípade blížencov je erotogénnych zón viac a nachádzajú sa na končatinách, hlavne na ich koncoch. Kým u žien si šplhnete stimuláciou ich rúk, od ramien, cez zápästia až po dlane a končeky prstov, mužov najviac vzrušia dotyky na stehnách a na chodidlách.

Rak

Ľudia narodení v znamená rak sú citliví na viacero erotogénnych miest na prednej časti tela. Ide najmä o pery, bruško a pupok. Ak sa bozkami zameriate u mužov na tieto oblasti, určite vyhráte. U žien sú najviac erogoténnymi miestami bradavky a stehná.

Lev

Na prvý pohľad sú levy dominantné, no v skutočnosti ide o hravé mačky a to platí aj v sexuálnej oblasti. U žien sú najcitlivejšie miesta chrbát a boky, u mužov je to tiež chrbát a vnútorná strana stehien. Vyskúšať môžete hladenie, ale aj bozky či kocky ľadu.

Panna

Muži aj ženy narodení v znamení panna majú takmer identické a spoločné erotogénne zóny a body. Najviac ich vzrušujú dotyky v oblasti poprsia, kde sa treba zamerať na bradavky, bruška a pupku a podbruška. Ideálne sú bozky a to hneď na úvod počas predohry.

Váhy

Váhy milujú romantické zvádzanie a milovanie a tomu zodpovedajú aj miesta, ktoré sú u nich najcitlivejšie na dotyky, bozky a hladenie. U žien sú najcitlivejším miestom zadoček a stehná, u mužov je to zas chrbát, krk, šija a boky. Ideálna je kombinácia tlaku a bozkov.

Škorpión

Ak som hovoril, že pri erotogénnych zónach sa netreba sústrediť len na pohlavné orgány, v prípade škorpiónov platí výnimka. Tieto znamenia majú totiž najcitlivejšie miesta práve v ich okolí, najmä ak ide o vnútornú stranu stehien, hrádzu, ale aj okolie konečníka.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Strelec

Strelci sú vášnivými milencami a to platí tak pre mužov, ako aj pre ženy. Ich najcitlivejšie miesta sú krk, stehná a nohy, čo platí najmä pre mužov. U žien je to podobné, viac sa ale treba zamerať na uši a na chodidlá. Vyskúšať môžete aj masáž spánkovej časti hlavy.

Kozorožec

V prípade kozorožcov platí, že navonok sú síce chladní a konzervatívni, ale v podstate len čakajú na to, aby sa mohli prejaviť v spálni a mali s kým. Rozpáliť ich vedia najmä dotyky na krku, tvári, hranie sa s vlasmi, bozky na uši a bozky s hladením v oblasti hrudníka.

Vodnár

Muži aj ženy narodení v znamení vodnára patria medzi „poživačníkov“, takže tomu zodpovedajú aj ich najcitlivejšie miesta. Ak sa v ich prípade zameriate na vnútornú stranu stehien, nohy, chodidlá a zadoček, vyhrali ste. To posledné platí hlavne pre ženy.

Ryby

Posledným znamením, na ktoré sa pozrieme, sú ryby. Ľudia narodení v tomto znamení sú skôr romantickí a jemní, tak treba pristupovať aj k ich erotogénnym miestam. Ženy sú citlivé na stimuláciu chodidiel a ušných lalôčikov, muži si zas užijú bozky na krku a hrudníku.

U KAŽDÉHO JE TO AJ INDIVIDUÁLNE

Vyššie spomínané erotogénne miesta a body sú len návodom, ako a kde začať. Každý jeden muž a každá žena môžu mať ešte aj iné erotogénne zóny, na ktoré sa treba tiež zamerať. Nebojte sa ich objavovať a zisťovať, čo všetko ešte vášho partnera môže vzrušovať!

Ako zvýšiť vzrušivosť a libido

Ako zvýšiť vzrušivosť a libido Nielen sústredenie sa na erotogénne zóny je dôležité, existuje totiž aj mnoho iných spôsobov a techník, ako zvýšiť vzrušenie, vzrušivosť a teda aj intenzitu erotického pôžitku. Zároveň je dôležité dodržiavať aj niekoľko zásad pre zvýšenie libida, čiže sexuálneho apetítu a chuti na sex, nakoľko aj to vplýva na vzrušivosť.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Aj na základe vlastných skúseností preto odporúčam zamerať sa na nasledovné oblasti:

zvýšenie vzrušenia úzko súvisí s libidom, kde vám môžu pomôcť niektoré potraviny, napríklad chilli, šľahačka, jahody, morské plody, banán alebo čokoláda
nebojte sa objavovať ani nové sexuálne a erotické polohy, misionár, jazdkyňa alebo poloha zozadu sú síce overené, ale spestrite svoj sexuálny život aj ďalšími
na podporu vzrušivosti odporúčam použiť aj rôzne sexuálne pomôcky, napríklad dilda, vibračné vajíčka, známe Venušine guličky alebo rôzne masturbátory
nezabúdajte ani na zaujímavé erotické hry, ktorými si môžete spestriť milovanie, používať môžete napríklad kocky ľadu, zmrzlinu a tí „drsnejší“ aj špeciálny vosk
skvelým pomocníkom na zvýšenie libida aj vzrušenia sú afrodiziaka, napríklad známe španielske mušky, ale tiež aj prírodné afrodiziaka, kam patria rastlinné stimulanty typu Damiána, Ženšen, Muira Puama a mnohé ďalšie, napríklad vo forme čajov

Ako fungujú prípravky na zvýšenie libida a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na zvýšenie libida a prečo ich odporúčam Jednou z najefektívnejších možností, ako využiť práve spomínané afrodiziaka a stimulanty, sú špeciálne voľne dostupné prípravky s ich obsahom. Tieto prípravy môžu byť vo forme tabliet na vnútorné užitie aj krémov a gélov na vonkajšiu aplikáciu.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Princíp ich fungovania je naozaj veľmi prirodzený:

  • Vďaka obsahu rastlinných extraktov a výťažkov povzbudzujú sexuálne libido a hormonálnu hladinu, cez aminokyseliny zas zlepšujú prekrvenie genitálií

Uvedené prípravky som skúsil ja aj moja partnerka a s viacerými sme mali naozaj veľmi pozitívne výsledky. Platí to najmä v tých prípadoch, kedy bola dobrá kombinácia a koncentrácia účinných látok, najmä pokiaľ šlo o Žeruchu peruánsku alebo Kotvičník zemný. V zložení tiež pozerajte na obsah aminokyselín, napríklad L-ArginínuL-Citrulínu.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Tieto prípravky majú tiež viacero veľmi praktických benefitov:

prípravky si viete kúpiť bez predpisu, receptu alebo vyšetrenia, nakoľko sa jedná o voľne dostupné tabletky, gély či krémy, dokonca ich kúpite aj cez internet
užívanie je možné jednorazovo, napríklad 60 minút pred sexuálnym stykom, ale aj pravidelne každý deň, v prípade krémov a gélov stačí aplikácia na intímne miesta
zloženie je bez syntetických účinných látok, čo znamená menšie riziko kontraindikácií a nežiaducich či vedľajších účinkov oproti prípravkom s čisto umelým zložením

Ak ide o nástup účinkov prípravkov, nečakajte žiadne zázraky hneď v prvý deň. Ani tie najlepšie značky z vás nespravia sexuálneho boha alebo bohyňu z večera do rána. Prvé účinky pri pravidelnom užívaní sa objavia v priebehu týždňa, naplno obvykle za 1 až 2 mesiace.

DODRŽIAVAJTE POKYNY PRE UŽÍVANIE

Či už budete užívať tabletky, krémy, gély alebo zvolíte ich kombináciu, vždy dodržujte predpísané pokyny a návod na užívanie a dávkovanie. Neprekračujte maximálnu dennú dávku, oveľa dôležitejšia je pravidelnosť používania a dávkovania, ako jednorazová intenzita.

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré som vyskúšal ja aj moja partnerka a naše skúsenosti s nimi Pochopiteľne, nie všetky prípravky, ktoré sú na trhu, majú rovnakú kvalitu a rovnako intenzívne účinky na libido a vzrušivosť. Dokonca platí, že za posledné roky pribudlo toľko značiek, že zákonite s tým nemôže ísť vždy ruka v ruke aj maximálna kvalita. Pozerajte preto viac na skúsenosti a recenzie z praxe, ako na sľuby výrobcov.

❤️ TIP: ak hľadáte tabletky, ktoré naozaj fungujú potom osobne odporúčam tabletky, ktoré mi priniesli najlepšie výsledky: ✅ Stoporex Klasik, ✅ Stoporex Prolong

Ja som sa zameral predovšetkým na tabletky s vnútorným užitím, najviac sa mi osvedčila značka Stoporex.

Nech sa páči, tu sú ich recenzie aj s našimi podrobnými skúsenosťami:

Pre mužov:

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Stoporex Prolong

Predlženie erekcie
  • Predlženie erekcie
  • Oddialenie ejakulácie
  • Vitalita

Pre ženy:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

1 Hodnotenie