Byliny na erekciu

Byliny na erekciu Problémy s erekciou a poruchy stoporenia patria medzi najväčšie nočné mory mužov z pohľadu kvality sexuálneho života. Ak máte problémy so vznikom stoporenia, jeho tvrdosťou alebo udržaním dostatočne dlhú dobu, nemôžete si užiť sex vy a ani vaša partnerka. Takéto problémy mužov sprevádzali už od nepamäti, no poslednú dobu sa zhoršili.

Medzi najčastejšie dôvody týchto problémov patria najmä zlé prekrvenie pohlavného údu a nízke libido. Za zhoršeným prekrvením treba vidieť hlavne zlú životosprávu a zlý životný štýl, dôsledkom ktorých prichádza k horšej priepustnosti ciev vyživujúcich penis.

Tento stav treba riešiť skôr, ako príde k vážnejším problémom, kedy nebude vôbec možné dosiahnuť erekciu. Okrem zmien v stravovaní a životospráve môžu mužom pomôcť práve rastliny a byliny na erekciu, jej posilnenie a podporu. Sám mám s nimi dosť skúseností.

Najčastejšie problémy s erekciou

Najčastejšie problémy s erekciou Erekcia, čiže stoporenie pohlavného údu, vzniká na základe sexuálneho vzrušenia a stimulácie. K erekcii prichádza v dôsledku rozšírenia žíl, ktoré umožnia naplniť toporivé telesá v penise krvou a tým príde k jeho stoporeniu, čiže stvrdnutiu a vzpriameniu sa.

V súvislosti s erekciou však môžu vzniknúť aj niektoré problémy a poruchy:

problém so vznikom erekcie, kedy nie je rozšírenie žíl dostatočné a do penisu neprúdi dostatok krvi, aby vzniklo stoporenie
porucha tvrdosti erekcie, kedy hoci aj do penisu krv prúdi, nie je jej dosť na to, aby nastalo úplné stvrdnutie a stoporenie
problém s udržaním erekcie dostatočne dlho, tá po vzniku rýchlo a opakovane ochabne a neudrží sa dlhší čas

Uvedené poruchy môžu mať rôznu intenzitu. Kým sú prejavy len menej viditeľné, je možné použiť aj prírodné prostriedky a stimulanty, hlavne bylinného charakteru. Odporúčam ich užívať mužom už pri prvých náznakoch, prípadne aj na všeobecnú podporu a v rámci prevencie. Pokiaľ sú poruchy erekcie v ťažších formách, byliny už nemusia pomôcť.

Zloženie, účinky a užívanie bylín na erekciu

Zloženie, účinky a užívanie bylín na erekciu Nie je pritom nič výnimočné použiť rastliny a ich účinné látky na podporu mužskej potencie a erekcie. Takýto spôsob poznali naši predkovia, ale aj civilizácie ešte v staroveku, najmä ak šlo o národy z Ázie a južnej Ameriky. Práve ich recepty sa znova dostávajú do popredia.

Pokiaľ ide o spôsob účinku bylín, ten je založený hlavne na dvoch princípoch. Prvým je zvýšenie libida a to prostredníctvom stimulácie gonadotropných hormónov ovplyvňujúcich produkciu testosterónu. Druhý princíp je závislý od aminokyselín obsiahnutých v rastlinách. Tie majú schopnosť rozšíriť cievy zásobujúce penis a tak príde k jeho lepšiemu prekrveniu.

Pôsobenie týchto rastlín je potom v týchto oblastiach:

zlepšenie prekrvenia pohlavnej sústavy ako celku

rozšírenie ciev prekrvujúcich penis a teda zlepšenie prekrvenia penisu

podpora vyššej vzrušivosti pri sexuálnej stimulácii penisu

pôsobenie na hladinu testosterónu, čo zlepšuje a zvyšuje libido

celkové zvýšenie pocitu energie a zlepšenie sexuálnej vitality

Pochopiteľne, všetky tieto účinky sú u každého muža značne individuálne, závisí to od miery poruchy a problému s erekciou, ktorú má. Ak ide o využitie bylín v praxi, v minulosti šlo najmä o kúpu sušených častí a prípravu odvaru či čaju doma. Dnes je už možností viac, ja dávam prednosť tabletkám s pravidelným užívaním každý deň.

DLHODOBÉ ÚČINKY

Veľkým plusom týchto rastlín je dlhodobé pôsobenie. Platí teda, že aby ste účinnosť na erekciu videli, musíte ich užívať dlhšiu dobu, ale zároveň je ich pôsobenie trvalejšie a to aj niekoľko mesiacov. Zvlášť to platí v prípade koncentrovaných prípravkov.

Najlepšie byliny na erekciu

Chilli

Chilli Chilli alebo po slovensky aj Čili pozná asi každý z vás. Ide o plody štipľavých tropických papričiek, ktoré pestovali už indiánske kmene na území Ameriky, no dnes sa vyskytujú napríklad aj v Číne, Indii, Japonsku a dokonca aj v Afrike.

Najdôležitejšou látkou, ktorú Chilli obsahuje, je kapsaicín, ktorý mu dáva štipľavosť; papričky sú ale bohaté aj na vitamíny, minerály alebo flavonoidy

Samotné plody sa využívali a využívajú na viaceré neduhy či problémy:

Chilli zvyšuje teplotu organizmu a pomáha lepšiemu prekrveniu, čo ovplyvňuje napríklad aj lepšiu erekciuzvýšenie libida
v primeranom množstve zlepšujú plody trávenie a fungujú lepšie, než bežné korenie
Čili sa využíva aj na chudnutie pre svoju schopnosť odbúrania tukov
plody sú využívané aj pre zlepšenie fungovania imunitného systému
ak máte problémy s reumou či kĺbmi, môže vám štipľavosť papričiek pomôcť
Chilli tiež zlepšuje fungovanie nervovej sústavy a pomáha napríklad pri bolesti hlavy

Konzumácia Čili je veľmi častá prirodzeným spôsobom, najmä ako prísada do jedál. Chcete sa dozvedieť viac? Odporúčam môj komplexný článok o Chilli. Ak ide o dlhodobé využívanie výhod, najlepšou cestou sú výživové doplnky vo forme tabliet. Ak by ste mali záujem o tie, ktoré sú špeciálne určené na potenciu, tu je ich prehľad:

[table “34” not found /]

Yohimbé

Yohimbé Yohimbé je africký strom dorastajúci až do výšky 20 metrov, ktorého kôra sa využíva nielen na podporu a posilnenie potencie. Kôra stromu je však vo forme extraktov súčasťou napríklad aj produktov a prípravkov určených pre športovcov a pre seniorov.

Yohimbé obsahuje najmä alkaloidy, konkrétne alkaloid zvaný Yohimbín, no sú tu aj flavonoidy a triesloviny, ktoré majú niekoľko účinkov na ľudský organizmus

Kôra z Yohimbé sa využíva vo viacerých oblastiach a to najmä pre nasledujúce účinky:

v prvom rade ide o afrodiziakum, ktoré podporuje lepšie prekrvenie pohlavnej sústavy a u mužov má vplyv aj na ejakuláciu a zvýšenie sexuálneho apetítu
Yohimbé pomáha aj na uvoľnenie ciev a zlepšenie stavu kardiovaskulárnej sústavy
rovnako tak normalizuje krvný tlak a znižuje cholesterol
prispieva tiež k lepšiemu mentálnemu zdraviu, pomáha pri úzkosti a depresiách
ak potrebujete zvýšiť pocit energie a zahnať únavu, je to tiež dobrý pomocník
extrakt Yohimbé má aj antioxidačné účinky a pomáha na rýchlejšie hojenie rán

Strom je zaujímavý aj svojimi inými vlastnosťami a tým, v akých formách sa dá užívať. Netreba to s ním však preháňať, nadmerné užívanie je problematické, ako o tom píšem aj v mojej recenzii na Yohimbé. Ak chcete vedieť, ktoré tabletky okrem tie s obsahom Yohimbé ešte pomáhajú na potenciu, tu sú moje overené:

Gingko biloba

Ginkgo biloba – Ginko dvojlaločné Ginko dvojlaločné zrejme netreba príliš predstavovať. Jeden z najstarších stromov na našej planéte sa využíva nielen ako okrasná drevina, ale má aj veľmi široké účinky na zdravie. Tradične rastie v Ázii, v Čine, Kórei a Japonsku je považovaný dokonca za posvätný strom.

Základom zloženia Gingka sú ginkolidy, špecifické látky pôsobiace na nervový aj kardiovaskulárny systém, no sú tu aj vitamíny, flavonoidy a organické kyseliny

Čo sa týka účinkov na zdravotný stav, Ginko má tieto vplyvy:

podporuje tvorbu niektorých dôležitých látok a hormónov, čo zvyšuje libido
zlepšuje činnosť a prekrvenie mozgových buniek
odstraňuje pocit únavy a naopak pri jeho dlhodobom užívaní sa zvyšuje vitalita
zlepšuje prekrvenie končatín a periférnych ciev, čo zlepšuje napríklad aj erekciu
má antioxidačné a detoxikačné účinky na pečeň aj obličky
zlepšuje hladinu cukru v krvi a uľahčuje aj vylučovanie moču
má aj antibakteriálny účinok a pomáha pri kožných problémoch či poraneniach

Z Gingka sa robia čaje, využívajú sa aj jeho celé plody, existuje aj možnosť pripraviť si doma tinktúru. Chceli by ste vedieť viac? Tak si prečítajte môj článok na tému Gingko biloba a dozviete sa ďalšie informácie. Ak by ste chceli využiť výživové doplnky aj s obsahom Ginka, tu sú značky, s ktorými som bol najspokojnejší:

[table “31” not found /]

Časté otázky

Časté otázky Chceli by ste vedieť niečo viac o fungovaní či používaní týchto bylín v praxi, pripravil som si pre vás odpovede na najčastejšie otázky týkajúce sa témy. Zozbieral som ich z internetových diskusií a fór od mužov. Poskytujú tak presný obraz toho, o čo sa najviac muži v súvislosti s erekciou zaujímajú:

Pre koho sú byliny na erekciu určené najviac?

V zásade platí, že tieto byliny by mali v nejakej podobe užívať všetci muži, ktorí už majú prvé problémy so vznikom a udržaním erekcie. Ideálne sú pri prvých náznakoch, aj v rámci prevencie. Preventívne užívanie odporúčam hlavne mužom po 40-ke.

Hrozia pri užívaní týchto rastlín vedľajšie účinky?

Väčšinou nie, ale niektoré skupiny mužov si musia dať väčší pozor. Ak máte problémy s krvným tlakom alebo nejaké kardiovaskulárne poruchy, treba zvážiť ich užívanie vopred. Môžu sa totiž vyskytnúť bolesti hlavy, aj keď naozaj len ojedinele.

V akej forme je najlepšie byliny využívať?

Ja sám mám skúsenosti tak s formou prípravy čajov a odvarov doma zo sušených rastlín, ale aj s užívaním tabliet. Na trhu je ich dosť, všetky sú založené na rastlinných extraktoch a výťažkoch a môžem povedať, že mi pripadajú účinnejšie oproti surovej forme.

Po akej dobe by malo prísť k zlepšeniu erekcie?

Ak pôjde o konzumáciu bylín vo forme čajov a odvarov, prvé výsledky by sa mali dostaviť do pár týždňov. V prípade koncentrovaných prípravkov v podobe tabliet je výhodou ich efektivita, takže prvé účinky prídu už v prvom či druhom týždni užívania.

Je možné pôsobenie bylín ešte nejako podporiť?

Áno, hlavne zlepšením stravovania a pravidelným pohybom. Menej treba konzumovať mastné, solené a sladené jedlá, obmedziť úplne treba alkohol a tiež fajčenie. Negatívne na erekciu vplýva aj stres a prepracovanosť, to platí aj pre libido.

Byliny na erekciu a skúsenosti s nimi

Byliny na erekciu a skúsenosti s nimi Sám som mal v minulosti viacero problémov s erekciou a to aj opakovane. Nakoľko však nešlo o úplnú erektilnú dysfunkciu, využil som práve podporu a pomoc byliniek. Zameral som sa však nie na ich surovú formu, ale na prípravky vo forme tabliet.

V ich prípade vidím v tejto forme niekoľko významných plusov:

v tabletkách je kombinácia viacerých bylín, ktoré sú doplnené aj o aminokyseliny so zásadne pozitívnym vplyvom na erekciu a jej kvalitu
oproti čajom alebo iným formám je užívanie a dávkovanie nepomerne presnejšie, jednoduchšie a oveľa bezproblémovejšie
na trhu je veľká ponuka rôznych značiek a typov tabliet, takže si je možné vybrať presne podľa toho, o aké účinky máte záujem

Veľkým plusom je tiež to, že tieto prípravky sú vyvážené z hľadiska účinných látok tak, aby bola miera vedľajších a nežiaducich účinkov minimálna. Vďaka bohatšiemu zloženiu môžu tiež vplývať nielen na erekciu, ale aj na libido. Pokiaľ užívanie bylín v tejto forme ešte doplníte aj o zlepšenie životného štýlu a životosprávy, bude to veľké plus.

Pokiaľ ide o príklady bylín, ktoré sú na erekciu najviac prospešné, tu sú: