Byliny na potenciu

Byliny na potenciu Potencia znamená moc, aspoň ak vychádzame z doslovného latinského prekladu. V sexuálnom ponímaní ide o schopnosť k pohlavnému styku a možnosť jeho uskutočnenia s potešením pre muža aj ženu. Moderná doba, uponáhľaný život, nezdravé stravovanie, stres a civilizačné choroby, to všetko sú faktory, ktoré potencii u mužov dávajú riadne zabrať.

To je aj jeden z dôvodov, prečo sa začínajú obracať čoraz viac na spôsoby a možnosti, ako svoju potenciu zlepšiť. Okrem liekov, ktoré vie predpísať lekár a sú určené na najťažšie prípady, existujú aj oveľa prirodzenejšie možnosti, najmä liečivé bylinky a rastliny.

Mám na mysli byliny na zvýšenie a podporu potencie, ktoré vplývajú na stoporenie, plodnosť, libido aj ejakuláciu. Tieto účinky majú vďaka látkam ovplyvňujúcim hormonálnu rovnováhu, stimuláciu testosterónu a v neposlednom rade aj prekrvenie pohlavnej sústavy.

Najčastejšie problémy s potenciou

Najčastejšie problémy s potenciou Opakom potencie je impotencia, čo je však stav, kedy muž nie je schopný mať sexuálny styk. V prípade až takto závažných problémov vám samozrejme žiadne bylinky nepomôžu. Ak však máte len začínajúce alebo menej intenzívne problémy, môžete ich silu využiť.

S potenciou bývajú spojené najmä tieto problémy:

oslabená erekcia a poruchy erekcie, čo sa prejavuje dlhším nástupom stoporenia, jeho ochabovaním alebo nedostatočnou tvrdosťou
problém so vzrušivosťou a libidom, čiže chuťou na sex, tiež so sexuálny apetítom a celkovo sexuálnou vitalitou
problémy s ejakuláciou, napríklad príliš rýchla ejakulácia, ale aj problémy so spermiami, najmä ich nízka pohyblivosť a početnosť

Všetky tieto problémy súvisia hlavne s hormonálnou hladinou testosterónu a so správnym fungovaním venookluzívneho mechanizmu, čiže prekrvenia pohlavnej sústavy. Veľmi často sú príčinou uvedených porúch najmä nezdravý životný štýl, nesprávna životospráva, vplyv niektorých liekov a psychogénne faktory typu stres alebo prepracovanosť.

Zloženie, účinky a užívanie bylín na potenciu

Zloženie, účinky a užívanie bylín na potenciu Ak pozorujete na sebe prvé príznaky a prejavy začínajúcich problémov so stoporením, sexuálnou výkonnosťou alebo ejakuláciou, je najvyšší čas pozrieť na sa prírodné stimulanty. Čím skôr začnete využívať ich účinné látky, tým viditeľnejšie budú účinky.

Bylinky na mužskú potenciu síce nie sú všeliekom, ale obsahujú veľmi zaujímavé látky. Jedná sa o kombináciu fytosterolov, vitamínov, minerálov, saponínov a aminokyselín. Výsledkom je pôsobenie jednak na testosterón ako hlavný mužský hormón a jednak na rozšírenie ciev zásobujúcich genitálie, najmä pohlavný úd.

Výsledkom je súbor viacerých účinkov a vplyvov na potenciu:

prirodzene zvyšujú a stimulujú hladinu testosterónu u muža

pôsobia na lepšiu vzrušivosť a zvýšenie sexuálneho apetítu

zlepšujú prekrvenie pohlavného údu, čím zlepšujú aj jeho stoporenie

vplývajú na zdravý priebeh ejakulácie, hlavne ak ide o príliš rýchlu ejakuláciu

podporujú aj tvorbu spermií pomocou spermatogenézy

Byliny a rastliny na potenciu možno využívať v rôznych formách, kúpiť sa dajú napríklad ich sušené časti k príprave odvaru, ale aj hotové čaje. Ja sám sa prikláňam k forme hotových prípravkov v podobe tabliet. Tieto prípravky obsahujú obvykle kombináciu viacerých bylín a tak môžu na problém s potenciou pomôcť efektívnejšie, viditeľnejšie a rýchlejšie.

KOMPLEXNÝ, ALE INDIVIDUÁLNY VPLYV

Výhodou bylín určených na potenciu je, že majú naozaj široký záber z pohľadu účinkov na jednotlivé sexuálne oblasti. Nejde teda o žiadne izolované pôsobenie, ale o komplexnú podporu mužskej sexuality a potencie. Ale pozor, u každého v rôznej miere a intenzite.

Najlepšie byliny na potenciu

Borovica prímorská

Borovica prímorská Ako už tušíte, za týmto názvom sa skrýva strom, konkrétne borovicovitý typ stromu typický pre pobrežie Stredozemného mora. Prečo ho vlastne na tomto mieste spomínam? V jeho zložení, najmä v živici a kôre, sú mnohé látky podporujúce mužskú potenciu.

Borovica prímorská je bohatá na flavonoidy, najmä špeciálnu zlúčeninu Pycnogenol, ale aj silice, terpentíny, proantokyanidíny a procyanidíny

A na čo všetko sa jej kôra alebo živica využívajú?

na zlepšenie potencie u mužov a to najmä zlepšením množstva krvi cirkulujúcej v cievach, čím sa dosiahne kvalitnejšie stoporenie
na zlepšenie stavu pokožky, nechtov a vlasov, nakoľko látky obsiahnuté v kôre a živici podporujú tvorbu kolagénu a elasténu
u žien na zlepšenie menštruácie a na potlačenie negatívnych prejavov menopauzy
na zníženie rizika vzniku aterosklerózy a na zníženie cholesterolu
na zmiernenie opuchov, zlepšenie mentálnych funkcií a na zvýšenie vitality

Ak by ste sa chceli dozvedieť niečo viac o zložení, účinkoch a najmä spôsoboch, ako je možné užívať extrakty a výťažky, dávam vám do pozornosti môj detailný článok na tému Borovica prímorská. Pokiaľ chcete vedieť, ktoré prírodné tabletky mne osobne najviac pomohli na potenciu, tu je ich stručný prehľad:

Cezmína paraguajská

Cezmína paraguajská – Yerba Maté Táto rastlina je známa možno skôr pod pomenovaním Yerba Maté. Ako hovorí už názov, ide o rastlinu pochádzajúcu z južnej Ameriky, pričom ide o veľmi zaujímavé prírodné afrodiziakum. Najčastejšie sa využívajú jej listy.

Cezmína paraguajská obsahuje najmä stimulačné látky kofeín, teobromín a teofylín, ale aj flavonoidy, aminokyseliny, vitamíny, minerály a polyfenoly

Rastlina má pozitívny vplyv na viacero častí a systémov ľudského organizmu:

ide o skvelé afrodiziakum zvyšujúce chuť na sex a celkovo sexuálnu energiu
vďaka obsahu stimulantov je životabudič a zároveň pomáha zlepšiť mentálne zdravie
využíva sa aj na podporu odbúrania nadmerného tuku
ak potrebujete upraviť hladinu cholesterolu či cukru, Cezmína je dobrá voľba
podporuje aj lepšie fungovanie imunitného systému
zlepšuje stav ciev a pôsobí na lepšie prekrvenie aj pohlavných orgánov
má tiež antioxidačné účinky a pomáha lepšiemu vylučovaniu

Yerba Maté sa užíva tradične najmä v podobe čaju alebo studených nápojov, ako píšem vo svojej recenzii o Cezmíne paraguajskej. Je však aj súčasťou tabliet na erekciu alebo podporu libida. Tieto tabletky som vyskúšal aj ja a v nasledujúcej tabuľke sa s vami chcem podeliť o ich zhodnotenie a mieru účinnosti:

[table “32” not found /]

Pestrec mariánsky

Pestrec mariánsky – Silybum marianum Pestrec mariánsky, odborne nazývaný Silybum marianum, je známa liečivá bylina pochádzajúca z oblasti Kanárskych ostrovov a Ázie. Je dôležitou súčasťou niektorých prírodných prípravkov na erekciu a to najmä kvôli jej zloženiu.

Ostropestrec, ako sa rastlina tiež nazýva, obsahuje antioxidant silymarín, ale aj flavolignany, aminokyseliny, flavonoidy, nenasýtené kyseliny a tiež oleje

Hoci najviac sa Ostropestrec využíva na pečeň a cievy, má aj ďalšie zaujímavé účinky:

vďaka zlepšeniu stavu ciev pomáha Pestrec lepšiemu prekrveniu pohlavnej sústavy
zásluhou flavolignanov podporuje užívanie rastliny zdravie pečene, jej detoxikáciu a najmä regeneráciu po jej väčšom namáhaní
vzhľadom na pozitívne účinky na cievy sa využíva aj pri hemoroidoch
ak máte problém s otravou hubami či alkoholom, môže vám rastlina tiež pomôcť
zmiernenie úzkosti, depresie alebo nevoľnosti je ďalší pozitívny vplyv
Pestrec sa využíva aj na zmiernenie bolesti hlavy a zmiernenie závratov

Zaujímavosťou je, že kombinácia alkoholu alebo mlieka je pri súčasnom užívaní rastliny kontraproduktívna. Ak vás zaujímajú aj ďalšie informácie, odporúčam tento môj článok o Pestreci mariánskom. Ak vás zaujímajú prírodné tabletky na erekciu, ktorých Pestrec môže byť súčasťou, toto sú značky, ktoré ma najviac oslovili:

[table “30” not found /]

Časté otázky

Časté otázky Nakoľko problémy s potenciou sú medzi mužmi stále viac rozšírené, je táto téma populárna aj na rôznych fórach a webových diskusiách. Výsledkom je naozaj veľké množstvo otázok a dotazov a to hlavne vo vzťahu k účinnosti týchto rastlín v praxi. Zozbieral som tie, ktoré sú najdôležitejšie a najviac sa opakujú a odpovedám na ne:

Akou formou je možné  byliny na potenciu využívať?

V zásade sú dve možnosti a to buď forma čajov alebo forma tabliet. Pri prvej možnosti si viete kúpiť hotové čaje alebo sušené časti rastlín, z ktorých si čaj spravíte. Druhá forma je ale lepšia, nakoľko ide o hotové prípravky obsahujúce viac bylín a s jednoduchým dávkovaním.

Ako konkrétne pomáhajú tieto rastliny na potenciu?

Vďaka svojim účinným látkam pôsobia jednak na zvýšenie testosterónu a jednak na zlepšenie prekrvenia pohlavného údu a vonkajších genitálií. To má pozitívne efekty na libido, stoporenie penisu, tvorbu spermií, zvýšenie vzrušivosti a ejakuláciu.

Dajú sa byliny užívať aj vtedy, ak ešte problémy nemám?

Áno, dokonca takéto preventívne pôsobenie je jedna z najväčších výhod. Ide o prirodzený spôsob podpory a udržania zdravého fungovania pohlavnej sústavy a mnohým mužom to môže radikálne zlepšiť ich sexuálny život aj vo vyššom veku, najmä po 40. roku života.

Ako dlho je potrebné rastliny užívať, kým sa prejavia v praxi?

To závisí od toho, aká bola hĺbka problémov s potenciou u vás. Ja odporúčam užívanie pokojne aj pol roka, najmä ak pôjde o formu čajov a odvarov. Ak zvolíte tabletky, držte sa inštrukcií na príbalovom letáku, väčšinou však ide o 2 až 4 mesiace.

Čo robiť, ak nepríde k viditeľnému zlepšeniu?

Pochopiteľne, rastlinné látky majú nejaké účinky, ale nie je tu žiadna garancia, že vám pomôžu v každej situácii. Ak sa potencia nezlepší, je najvyšší čas navštíviť lekára. Ten môže nájsť presnú príčinu problému a stanoviť adekvátnu terapiu.

Byliny na potenciu a skúsenosti s nimi

Byliny na potenciu a skúsenosti s nimi Ja sám som v minulosti mal niektoré problémy s potenciou, hlavne ma trápili poruchy slabšej erekcie. Práve byliny sa mi na tento problém osvedčili a to hlavne v podobe tabliet na perorálne užitie s komplexným účinkom na sexuálne funkcie.

V tejto forme majú byliny viacero výhod:

v tabletkách sa nachádza kombinácia viacerých druhov a typov bylín, hlavne v podobe extraktov a výťažkov
okrem toho sú tabletky obohatené aj o ďalšie látky, hlavne minerály, vitamíny a aminokyseliny, ktoré pôsobia aj na libido a plodnosť
dávkovanie je veľmi jednoduché, stačí buď pred pohlavným stykom alebo raz za deň užiť predpísaný počet tabliet

Nakoľko sú v tabletkách len prírodné zložky, užívanie je bezproblémové a to aj z pohľadu vedľajších účinkov. Tabletky si viete kúpiť bez predpisu a mnoho značiek sa dá objednať cez internet z eshopu od výrobcu. Ak k užívaniu bylín v tejto forme pridáte ešte aj zmenu životosprávy, vaša potencia môže viditeľne vzrásť.

Ak ide o konkrétne rastliny na potenciu, toto sú tie najúčinnejšie: