Bod G

bod g

Bod G u žien je jedným z najviac zaujímavých erotogénnych miest na celom ženskom tele. Sprevádza ho veľa mýtov, mnohí muži a dokonca ani veľa žien nevie, ako vyzerá, kde sa nachádza a ako ho nájsť. Nevedia  tiež ani to, aké polohy sú najlepšie na jeho stimuláciu a dráždenie, nakoľko to je primárnym zmyslom výskytu bodu G.

Podobne ale ako aj iné časti pohlavnej sústavy, aj bod G môže spôsobiť žene nielen radosť, ale tiež starosť. To platí v prípade, ak ho postihne nejaký zdravotný problém, prípadne ak sa vyskytne problém aj v jeho okolí, čiže vo vagíne.

Nakoľko je tento erotogénny bod veľmi citlivou zónou z pohľadu sexuálneho života aj reprodukčného zdravia, každá žena by o ňom mala vedieť čo najviac informácií. Preto som sa rozhodol venovať bodu G celý komplexný článok aj so zameraním na detaily.

Čo je bod G

Čo je bod G Bod G je erotogénny bod alebo erotogénne miesto nachádzajúce sa vo vnútri vagíny. Ide o jej súčasť, čo znamená, že všetky možné problémy týkajúce sa vagíny sa týkajú aj bodu G. Zároveň je však toto miesto z hľadiska sexuálneho života doslova nenahraditeľné.

  • Z biologického pohľadu je bod G, nazývaný celým menom  Gräfenbergov bod, špeciálnym druhom nervového tkaniva priamo vo vagíne
  • Bod G sa nachádza na prednej steny vagíny medzi maternicou a lonovou kosťou, obvykle hneď za ňou v druhej tretine vagíny, väčšinou 3 až 5 cm od vchodu
  • Jeho primárnou funkciou je privodenie orgazmu na základe sexuálnej stimulácie

Ako som už povedal, bod G slúži na sexuálnu stimuláciu a na jej základe aj na dosiahnutie vyvrcholenia. Vyvrcholenie dráždením bodu G patrí podľa skúseností žien medzi tie najintenzívnejšie, ak nie vôbec najlepšie. Zároveň ale platí, že žena si síce vie stimulovať bod G aj sama, ale lepší orgazmus zažije pri stimulácii zo strany muža.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Tu je postup, ako bod G nájsť a kde sa nachádza:

na úvod skontrolujte svoje prsty, aby ste nemali príliš dlhé nechty, potom spojte ukazovák a prostredník a naneste na ich konce lubrikačný gél
následne vložte oba prsty pomaly dnu tak, aby ich brušká smerovali nahor a začnite hľadať tkanivo na hornej stene odlišné svojim povrchom od ostatného
zhora môžete na podbruško jemne pritlačiť dlaňou druhej ruky a vtedy by ste mali na ukazováku pocítiť drsnejšie tkanivo, čo by mal byť práve bod G

Uvedeným spôsobom, čiže jemným pritlačením dlane a zároveň stimuláciou bodu G, môže žena zároveň dosiahnuť aj tzv. mokrý orgazmus, niekedy nazývaný ako ženská ejakulácia. Počas tohto orgazmu totiž zo Skeneho žliaz nachádzajúcich sa vedľa pošvy vystrekuje bezfarebná tekutina a žena zároveň zažíva mimoriadne intenzívnu rozkoš a vyvrcholenie.

S bodom G sa spájajú aj ďalšie zaujímavosti a praktické informácie:

bod ako erotogénne miesto nie je známe až tak dlho, detailnejšie ho opísal nemecký lekár Ernst Gräfenberg v roku 1950, podľa neho je aj pomenovaný
jeho opis potvrdil neskorší výskum v roku 1978, prvýkrát bol bod pomenovaný ako bod G v špeciálnej knihe o 4 roky neskôr
moderná plastická chirurgia už zasiahla aj bod G a ponúka je zväčšenie plastickou operáciou zvanou augmentácia, väčšinou zákrok trvá len zopár hodín

ŤAŽŠIA LOKALIZÁCIA A INDIVIDUÁLNE REAKCIE

Bod G nie je jednoduché nájsť a práve preto veľa žien ani netuší, že ho má. Hľadanie bodu komplikuje aj to, že každá žena môže pri dotyku tohto bodu reagovať odlišne a niektoré musia najprv zistiť, ako ho dráždiť. Preto mnoho žien aj pochybuje, že vôbec existuje.

Ako stimulovať bod G

Ako stimulovať bod G Keď už ste bod G našli, najdôležitejšou otázkou je, ako ho dráždiť a stimulovať. Prečo najdôležitejšou? Pretože práve k tomu účelu bol stvorený a pre tento účel ho aj všetky ženy a všetci muži hľadajú. Spôsobov je niekoľko, pričom veľmi dôležité je nevzdávať sa a skúšať to dlhšiu dobu, ide o akýsi druh sexuálneho objavovania a okorenenia života.

Dôležitou otázkou, ktorú si treba ešte pred samotnou stimuláciou položiť, je, ktoré polohy sú na to najlepšie. Hľadanie a aj dráždenie bodu G môže prebiehať totiž pri rôznych sexuálnych polohách, no dlhodobé skúsenosti ukazujú, že ideálna poloha je, ak je žena na chrbte. Vie totiž najlepšie uvoľniť všetky svaly a muž má aj najlepší prístup k bodu G.

A teraz sa pozrime na možnosti a spôsoby, ako dráždiť bod G a čo najlepšie ho stimulovať:

Rukou a prstami: Asi najprirodzenejším dráždením je stimulácia rukou, čiže prstami. Ideálne je použiť dva prsty a to ukazovák a prostredník. Podľa ich dĺžky, ale aj podľa konkrétneho umiestnenia bodu G, sa potom môže využiť dráždenie buď len jedným prstom, alebo oboma naraz. Najčastejšie sa využíva dráždenie ukazovákom, ktorý dosiahne hlbšie.

Penisom: Veľmi zaujímavou možnosťou, najmä z pohľadu okorenenia si milostného života, je stimulácia bodu G penisom. V tomto prípade je najlepšia buď misionárska poloha alebo poloha jazdkyne, no vyžaduje si to už viac skúseností a správnu techniku. Veľmi dôležitý je aj tvar penisu a jeho dĺžka, nevyhnutným predpokladom je pochopiteľne kvalitná erekcia.

Erotickou hračkou: Pokiaľ by ste chceli stimulovať bod G erotickou hračkou, treba si na to kúpiť špeciálne dildo alebo vibrátor. Prečo špeciálne? Dôležité je totiž zakončenie, ktoré by nemalo byť priame, ale ohnuté na konci smerom nahor. To slúži práve pre stimuláciu bodu G. Pri vibračných pomôckach býva na konci špeciálny nástavec pre intenzívnejšie dráždenie.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Poruchy, problémy a ochorenia spojené s bodom G a dosiahnutím orgazmu

Poruchy, problémy a ochorenia spojené s bodom G a dosiahnutím orgazmu Bod G je biologicky a fyziologicky súčasťou vagíny, takže mnoho problémov, ochorení a porúch jej činnosti ovplyvňuje aj toto erotogénne miesto. Výsledkom je, že napríklad viacero infekcií ži zápalov postihne aj bod G a zhorší jeho schopnosť stimulácie. Okrem toho s dosiahnutím orgazmu súvisia aj niektoré iné špecifické problémy.

Tu sú situácie, ktorým treba venovať pozornosť najviac:

Bolesti, pálenie a svrbenie vo vnútri vagíny: Celú vagínu, vrátane bodu G, môžu trápiť problémy s nadmerným pálením, svrbením alebo bolesťou. V absolútnej väčšine prípadov ide o symptómy typické pre infekcie a zápaly, či už spôsobené sexuálne prenosnými ochoreniami alebo lokálnymi mikroorganizmami. Ak sa u vás tieto prejavy objavia, navštívte lekára.

Infekčné zápaly vagíny: Pomerne bežným problémom, ktorý trápi vagínu a jej vnútorné tkanivá, sú infekcie a z nich plynúce zápaly. Často ide o bakteriálne infekcie, napríklad bakteriálnu vaginózu, prípadne o kvasinkové infekcie mykotického charakteru. Mnoho krát sa infekcia do vagíny dostane aj z močových ciest a z ich zápalu, prípadne z maternice.

Neinfekčné zápaly vagíny: Zápal môže okrem infekčného pôvodu mať aj neinfekčný charakter. V tomto prípade vzniká najčastejšie ako reakcia na nejaké podráždenie, napríklad na rôzne alergie a alergény. Vagína, či už jej vonkajšia časť alebo aj vstupná čas vnútra, sa môžu zapáliť v dôsledku alergie na kozmetiku či príliš tesnú spodnú bielizeň.

Nádorové ochorenia: Problémom sú aj nádorové ochorenia, najmä ak ide o výskyt zhubných nádorov vagíny, čiže o jej rakovinu. Najčastejšie sú nádory prítomné spočiatku v maternici alebo na vonkajšom genitále, neskôr sa presunú aj do vnútra vagíny. Medzi typické príznaky patria bolesti, výtok z pošvy a nepravidelné krvácanie.

Sexuálne prenosné choroby: Problémom, ktorý postihuje celú vagínu vrátane bodu G, ale aj celú pohlavnú sústavu, sú niektoré sexuálne prenosné ochorenia. Najviac viditeľné sú tie, ktoré sa prejavujú na vonkajších genitáliách, napríklad infekcie spôsobený papilomavírusmi či herpetické infekcie. Tie sú aj dosť bolestivé a sprevádzané svrbením.

Frigidita: Na verejnosti je tento pojem niekedy až nadužívaný, no ide o serióznu medicínsku diagnózu. Frigidita je stav nízkeho sexuálneho apetítu alebo až dokonca nezáujmu o pohlavný život či fyzický kontakt. Ak je žena frigidná, len veľmi ťažko môže dosiahnuť orgazmus a je pritom jedno, či pôjde o orgazmus klitoriálny, vaginálny alebo stimuláciou bodu G.

Hormonálna nerovnováha: Posledným problémom, ktorý spomeniem a má súvislosť najmä z dosiahnutím orgazmu u ženy, je problém s hormonálnou nerovnováhou. Ide najmä o pokles dôležitých estrogénov, ktoré môžu u ženy zlepšiť vnímanie sexuálnej stimulácie a podporiť aj funkčnosť pohlavnej sústavy.

LEKÁR ALEBO DOMÁCA LIEČBA?

Niektoré problémy, napríklad celková alergická reakcia alebo dočasne nižšie libido, sa dajú riešiť aj doma a to jednoduchými režimovými opatreniami. Pozor ale na vážnejšie poruchy a ochorenia, tie sa nesnažte riešiť svojpomocne. V mnohých prípadoch je už nutná lekárska diagnostika a aj dlhodobejšia liečba.

Ako zlepšiť a podporiť ženské libido a sexuálny apetít

Ako zlepšiť a podporiť ženské libido a sexuálny apetít Najlepším spôsobom, ako si skvalitniť sexuálny život, je okrem správnej stimulácie bodu G aj podporiť aj zdravé fungovanie pohlavného systému. To zahŕňa okrem prevencie nejakých ochorení a porúch aj podporu hormonálnej rovnováhy a libida, čo podporuje sexuálny apetít.

  • Najlepším spôsobom je prirodzená podpora a zvýšenie libida prostredníctvom kombinácie režimových opatrení a niektorých stimulantov s obsahom prírodných látok

Najväčšiu výhodu prirodzenej podpory libida vidím práve v možnosti kombinovania viacerých spôsobov. To môže znásobiť jednotlivé účinky a vytvoriť synergiu, či už pôjde o zlepšenie prekrvenia pohlavnej sústavy alebo o zvýšenie libida vo forme pôsobenia na hormonálnu rovnováhu, najmä z pohľadu estrogénov.

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Toto sú zásady, ktorých sa treba pridŕžať čo najviac:

základom je životospráva, obmedziť treba jedlá zvyšujúce cholesterol alebo cukor v krvi, zhoršujú totiž prekrvenie panvovej oblasti
ovocie a zelenina sú pozitívne, najmä kvôli obsahu antioxidantov, aminokyselín, vitamínov a minerálov, no aj plnotučné jogurty pomáhajú napríklad na lepšie libido
skvelým afrodiziakom sú morské plody, najmä ustrice, jahody so šľahačkou sú tiež overená kombinácia
to, že obmedziť by ste mali alkohol, fajčenie a kofeín, je samozrejmosť
zabúdať netreba ani na mentálne zdravie, to znamená čo najmenej stresu a nervozity a čo najviac oddychu a spánku
okoreniť si treba aj život v spálni, napríklad skúste už spomínané erotické pomôcky, kúpiť sa dajú aj v sexshope
výborné sú aj prírodné afrodiziaka, napríklad ako čaje, vo forme krémov aplikovateľných aj navonok na intímnu oblasť, alebo v podobe výživových doplnkov

Najčastejšie otázky o bode G

Najčastejšie otázky o bode G Existuje vôbec bod G? A ak áno, má ho každá žena? Nielen tieto otázky trápia ženy aj mužov v súvislosti s touto témou. Stačí jeden letmý pohľad na internetové diskusie a fóra a hneď vidno, že táto oblasť púta naozaj veľa pozornosti v rámci sexuálneho života a zdravia. Aby bol môj článok kompletný, rozhodol som sa na tie najdôležitejšie otázky odpovedať tu:

Má každá jedna žena bod G alebo je to len mýtus?

Názory na túto otázku sa rôznia a musím povedať, že skúseností mnohých žien a výsledky viacerých štúdií sa v odpovedi nezhodujú. Isté je len to, že kým u niektorých žien môže byť bod G väčší a viac viditeľný, napríklad cez ultrazvuk, u iných môže byť len nepatrný.

Môže každá žena dosiahnuť orgazmus pomocou bodu G?

V prípade, ak je bod G u danej ženy nahmatateľný a už ste ho našli, v takom prípade je odpoveď určite áno. Otázka je len v spôsobe stimulácie tohto bodu, čo uznávam, že určite nie je vec jedného či dvoch pokusov, ale je potrebných viac skúseností na dosiahnutie orgazmu.

Môže byť dráždenie bodu G bolestivé alebo nepríjemné?

Môže, ale ide o naozaj extrémne prípady. Prv, než začnete bod G stimulovať, treba si dať pozor na dĺžku nechtov. Na úvod je vhodné použiť aj lubrikačný gél. Netreba to príliš preháňať s tlakom a ani s časom stimulácie, tkanivo bodu G totiž môžete aj podráždiť.

Má bod G súvislosť aj s možnosťou dosiahnuť vaginálny orgazmus?

Niektoré výskumy ukazujú, že ženy, u ktorých je bod G viac viditeľný a hmatateľný, dosiahnu vaginálny orgazmus oveľa častejšie a jednoduchšie. Je teda predpoklad, že to môže byť pozitívny faktor. Na druhú stranu, záleží aj celkovo od libida a tiež od mužov erekcie.

Ako prebieha zväčšenie bodu G počas plastickej operácie?

Najčastejším spôsobom je aplikácia špeciálnej látky zvanej kyselina hyalurónová, ktorá sa používa napríklad aj na zväčšenie poprsia. V tomto prípade sa látka aplikuje injekčne do bodu G, čo môže mať za následok jeho zväčšenie až o 2 cm a možnosť dosiahnuť lepší orgazmus.

Ako fungujú prípravky na podporu ženského libida a prečo ich odporúčam

Ako fungujú prípravky na podporu ženského libida a prečo ich odporúčam Stimulovať bod G je veľmi dobrá cesta k uspokojeniu a dosiahnutiu sexuálneho orgazmu, no nevyhnutným predpokladom pre tento cieľ je sexuálny apetít ženy. Ten je závislý najmä od libida a práve na jeho podporu už existuje niekoľko rôznych prípravkov.

Môže ísť buď o tabletky alebo krémy a gély s aplikáciou na intímne miesta:

  • Obe formy produktov fungujú na veľmi podobnom princípe, konkrétne na základe účinnosti rastlinných zložiek a prírodných látok patriacich medzi afrodiziaka

Kým tabletky obsahujú napríklad extrakty zo známej rastliny Maca alebo aminokyselinu L-Arginín pre lepšie prekrvenie pohlavnej sústavy, prípravky s vonkajším použitím môžu mať ako hlavné účinné látky známe stimulanty a afrodiziaka Ženšen alebo Ginkgo biloba. V oboch prípadoch platí, že cieľom je podporiť lepšiu vzrušivosť u ženy na sexuálnu stimuláciu.

Okrem prírodného zloženia sú pre tieto produkty typické aj ďalšie vlastnosti:

kúpa je možná voľne, nakoľko sa nejedná o žiadne lieky alebo prípravky obsahujúce syntetické liečivá, takže ich predaj je bez receptu a predpisu
vzhľadom na zloženie sa netreba obávať o vedľajšie či nežiaduce účinky, veľmi zriedkavá je aj alergická reakcia na niektorú rastlinnú zložku
veľmi dobrý je aj pomer ceny a kvality, čo je dané najmä možnosťou kúpiť tieto prípravky nielen v lekárni, ale aj cez eshopy od ich oficiálnych dodávateľov

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Všetky tieto prípravky však treba používať dlhšie, ideálne aj niekoľko mesiacov. Dôvodom je, že rastlinné a prírodné látky, na ktorých účinku sú produkty založené, musia pôsobiť na pohlavnú sústavu aj hormonálny systém dlhodobo, aby svoje účinky prejavili naplno.

VIAC ÚČINKOV V JEDNOM

Veľkou výhodou je, že tieto prípravky obvykle nie sú orientované len na jednu úzku oblasť, ale pôsobia širšie. Viaceré tabletky napríklad zvyšujú nielen sexuálny apetít a prekrvenie pohlavnej sústavy, ale tiež aj celkovú fyzickú vitalitu alebo mentálny stav.

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi

Prípravky, ktoré vyskúšala moja partnerka a jej skúsenosti s nimi Zaujali vás vyššie spomínané prípravky a produkty, ale neviete si vybrať? Na trhu je rôznych značiek tabliet či afrodiziakálnych krémov a gélov viac, no upozorňujem, že nie všetky dosahujú rovnaké výsledky v praxi. Je to dané aj tým, že majú rastlinné zloženie, no najmä kvalitou a koncentráciou jednotlivých účinných látok.

Vyberať treba s dôrazom hlavne na referencie z praxe. Riaďte sa tým, čo hovoria o danej značke iné ženy a podľa toho spoznáte skutočne kvalitné prípravky. Ja som presvedčil moju partnerku, aby aj ona zverejnila svoje skúsenosti. Tieto značky u nej zabrali najlepšie:

Stoporex Women

Sexuálne zdravie ženy
  • Hormonálna rovnováha
  • Libido a chuť na sex
  • Zlepšenie priebehu menštruácie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

5.00

1 Hodnotenie