MenActive: Recenzia na tabletky pre mužov počas andropauzy. Fungujú či nie?

MenActive recenzia + zlozenie, ucinky, cena a kde kupit

Menopauza u mužov je jav, ktorému sa doposiaľ nedostáva taká pozornosť, ako si tento stav zaslúži. To isté sa týka aj rôznych druhov prípravkov a produktov, nakoľko väčšina z nich cieli na ženy a ich problémy s menopauzou. Našťastie, toto všetko je už minulosť a to vďaka prípravku nazvanom MenActive od známej spoločnosti Advance nutraceutics.

Na našom trhu je prípravok unikátny nielen svojim zameraním, ale aj zložením a kombináciou jednotlivých účinných látok. Primárnym cieľom tabliet je podpora hladiny testosterónu, čo je najvážnejší problém mužského prechodu.

Aké majú tieto tabletky zloženie, aké sú ich účinky v praxi, aké je dávkovanie a aké sú moje skúsenosti s užívaním, to všetko je predmetom tejto mojej recenzie. Pevne verím, že vám pomôže pri rozhodnutí, či si MenActive kúpiť alebo nie.

Doba testovania produktu2 mesiace
Kedy sa dostavili prvé účinky2 - 3 týždne
Bez receptu✅ áno
Zvýšenie testosterónu
Viac energie a vitality
Zvýšenie libida
Vedľajšie účinkyžiadne
Vek18+
Diskrétne doručeniediskrétne doručené do 2 pracovných dní
AlternatívaStoporex Klasik, Stoporex Prolong
Cena11,99 €
Overený predaj Oficiálny e-shop

Výrobca a pôvod

MenActive: Výrobca a pôvod Výrobcu a producenta MenActive asi príliš netreba predstavovať nikomu, kto už čítal niektorú z mojich recenzií. Za tabletkami tejto značky stojí spoločnosť Advance nutraceutics, čo je český výrobca prírodných prípravkov určených na podporu zdravia. V jeho portfóliu sú viaceré tabletky pre mužov aj žien, ktoré sú zamerané na rôzne oblasti života.

Podobne ako aj v prípade ostatných produktov, tabletky MenActive sú založené na rastlinných zložkách s vysokokoncentrovanými extraktmi. Všetky suroviny sú certifikované a prípravok prechádza vstupnou aj výstupnou kontrolou. Minimum plnidiel, výroba podľa zásad HACCP a vývoj prípravkov založených na vedeckých štúdiách sú veľké plus výrobcu.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Zloženie a účinné látky

MenActive: Zloženie a účinné látky MenActive patrí medzi prírodné tabletky, čo v praxi znamená, že ich zloženie pozostáva z účinných látok rastlinného a prírodného charakteru. Oproti mnohým iným prípravkom určeným na podporu testosterónu sú tieto tabletky zaujímavé kombináciou bylín, ktorá pomáha mužom špeciálne v období andropauzy.

Dokopy sa v prípravku MenActive nachádzajú extrakty nasledujúcich 8 látok:

L-Karnitín: Aminokyselina L-Karnitín je známa najmä tým mužom, ktorí hľadajú podporu pri cvičení a fyzickej aktivite. Okrem toho má táto látka vplyv aj na kosti, fungovanie mozgu a pochopiteľne aj na erekciu. Vďaka tomu, že zlepšuje prekrvenie penisu a pohlavnej sústavy, pomáha lepšiemu a efektívnejšiemu stoporeniu.

V tabletkách MenActive sa nachádza až v troch rôznych formách a to ako L-Karnitín, acetyl L-Karnitín a propionyl L-Karnitín. Posledné dve formy originálne vznikajú až v tele a majú za úlohu podporiť fyzickú aj mentálnu vitalitu. Okrem toho pomáhajú aj na hormonálnu rovnováhu testosterónu a vstrebávajú sa rýchlejšie ako bežný L-Karnitín.

Tribulus Terrestris: Kotvičník zemný nie je vôbec žiadnou novinkou v prípravkoch určených pre mužov, no napriek tomu ho chcem v prípade tabliet MenActive spomenúť osobitne obšírne. Dôvodom je, že po L-Karnitínoch je to druhá najdôležitejšia a najobsiahlejšia látka, ktorá má zároveň mimoriadny vplyv na testosterón.

Táto rastlina je totiž známa ako prírodný stimulant pochádzajúci z Ázie, ktorý už stáročia podporuje pohlavný systém a najmä stimuluje hormonálnu hladinu pohlavných hormónov. Bylina podporuje tiež prirodzenú energiu, vitalitu a zlepšuje obranyschopnosť, čo využijú najmä muži po 50ke a v období prechodu.

Ženšen pravý: Ďalšou významnou látkou obsiahnutou v tabletkách je extrakt zo Ženšenu pravého. Už niekoľko storočí sa táto bylina využíva v tradičnej čínskej medicíne pre svoje povzbudzujúce účinky a to na celkové zvýšenie energie a vitality. Pomáha aj proti slabosti a únave, čo sú presne symptómy, ktorými muži v strednom veku trpia.

Okrem toho sa podieľa rastlina aj na zlepšení prekrvenia organizmu, čo pomáha na krvný obeh a prekrvenie pohlavnej sústavy. Rastlina tiež zvyšuje adaptabilitu, čo sa hodí práve v období prechodu, kedy sa musí mužský organizmus prispôsobiť novým podmienkam. Zlepšuje tiež duševnú výkonnosť a mentálny stav.

Zinok: Na hladinu pohlavných hormónov a obzvlášť testosterónu je veľmi dobrým prostriedkom minerál Zinok, ktorý ovplyvňuje napríklad aj spermatogenézu a plodnosť. V tabletkách MenActive plní funkciu podpory zdravej hladiny testosterónu a prispieva tiež k viacerým biologickým procesom vrátane syntézy DNA.

Vitamín B6: Poslednou látkou obsiahnutou v tabletkách MenActive je vitamín B6. Ide o vitamín dôležitý pre energetický metabolizmus tela, ktorý má zároveň stimulačné účinky a pomáha znížiť mieru vyčerpania či únavy. Podporuje taktiež nervový systém a aj normálnu funkciu imunitného systému. Spoločne s ďalšími látkami podporuje aj testosterón.

Ak by ste chceli vedieť, aké látky sa nachádzajú v ktorom type, tu je prehľadná tabuľka:

Látka:Množstvo v 1 kapsule:
L-karnitín150 mg
acetyl-L-karnitín100 mg
propionyl-L-karnitín50 mg
Tribulus extrakt50 mg
Senovka grécka extrakt 8 : 1 (zodpovedá 400 mg senovky)50 mg
Ženšen extrakt20 mg
Zinok6 mg (60 % RP)
Vitamín B6 (pyridoxín)1 mg (71 % RP)

RP – Referenčný príjem.

VIAC FORIEM KARNITÍNU

Vrátim sa ešte na úvod k aminokyseline L-Karnitín. Vďaka tomu, že sa v prípravku MenActive nachádzajú až tri jeho formy, sú všetky účinky tejto látky oproti konkurencii ešte výraznejšie. Všetky tri formy sú biologicky aktívne a telo s nimi tak vie ďalej pracovať.

Dávkovanie a užívanie

MenActive: Dávkovanie a užívanie MenActive je typickým rastlinným prípravkom z pohľadu užívania a dávkovania. Prečo vravím typickým? Pretože jeho účinnosť je zameraná na dlhodobé dávkovanie. Ja osobne odporúčam pokojne aj niekoľko mesiacov, napríklad 3 či 4, potom si dať prestávku a potom ho môžete nasadiť znova, prípadne iný kvalitný prípravok na testosterón.

  • 1 kapsula = 1 dávka. Za deň môžete užiť 1 aj 2 kapsuly, čo je maximálna denná dávka
  • Základnou zásadou je, aby ste dodržiavali pravidelnosť a kapsuly užívali každý deň, pričom ich nezabudnite zapiť dostatočným množstvom vody

To, či si zvolíte dávku 1 alebo 2 kapsúl za deň, je čisto na vás, riaďte sa tým, ako sa cítite. Ak máte väčšie a viditeľnejšie problémy s nedostatkom testosterónu, napríklad aj všeobecný pokles energie a vitality, na úvod zvoľte vyššiu dávku. Aj pri maximálnom dávkovaní vám jedno balenie vydrží celý mesiac.

Účinky

MenActive: Účinky MenActive je prípravok, ktorý je určený pre mužov v období prechodu, čiže pre tých, čo už majú viditeľnejšie príznaky a prejavy poklesu testosterónu. Tomu zodpovedá zloženie tabliet a aj účinky, ktoré výrobca deklaruje v príbalovom letáku. Sám som tabletky skúšal niekoľko mesiacov s cieľom zistiť, ktoré účinky to sú a ako sa prejavujú v praxi.

Tu sú moje komentáre k jednotlivým oblastiam:

Vplyv na hladinu testosterónu

Nakoľko menopauza u mužov je sprevádzaná poklesom testosterónu, toto je prvý účinok tabliet MenActive. Všetky účinné látky obsiahnuté v prípravku majú nejakým spôsobom pozitívny efekt na hormonálnu rovnováhu a vďaka ich synergii môže prísť k stimulácii hormónu a potlačeniu príznakov jeho deficitu. Toto potvrdzujem aj ja.

Prečo odporúčam MenActive? na základe osobných skúseností a dlhodobých testov, MenActive naozaj funguje

Podpora pohlavnej sústavy

Druhým dôležitým účinkom je vplyv na pohlavnú sústavu, čo je zabezpečené najmä vďaka látkam pôsobiacim na lepšiu cirkuláciu krvi. Áno, MenActive síce nie je určený na zlepšenie stoporenia, ale tieto dva príznaky som u neho spozoroval. Minimálne teda podpora normálnej aktivity pohlavných orgánov bola viditeľná.

Zdravie a vitalita

Treťou oblasťou, v ktorej má MenActive účinok, je podpora sexuálneho aj nesexuálneho zdravia a vitality. Najmä výťažok zo Ženšenu má veľmi pozitívny účinok na imunitu a obranyschopnosť organizmu, kým ďalšie bylinné extrakty podporujú sexuálny apetít a sexuálnu vitalitu.

Vplyv proti únave a vyčerpaniu

Nakoľko testosterón súvisí u mužov aj s pocitom energie a sily, práve únava a vyčerpanie sú dva dôležité príznaky jeho poklesu. Proti tomu sa snaží pôsobiť aj MenActive a musím na základe vlastnej skúsenosti povedať, že sa mu to veľmi darí. Vďačí za to vitamínu B6, ale aj rastlinným extraktom, najmä Ženšen je známy životabudič.

NEPREKRAČUJTE MAXIMÁLNU DÁVKU

Rád by som zdôraznil pravidlo, aby ste neprekračovali maximálnu dennú dávku a to ani krátkodobo. Vyššia dávka neznamená automaticky lepšiu účinnosť a ani rýchlejší nástup účinkov. Nebojte sa, postupom času sa určite začnú prejavovať viditeľnejšie.

Nežiaduce účinky

MenActive: Nežiaduce účinky V prípade, že neprekročíte maximálnu stanovenú dennú dávku, nemali by sa objaviť žiadne vážnejšie problémy. Pozor si však treba dať na možnú alergickú alebo precitlivenú reakciu na niektorú zo zložiek, napríklad niektorú rastlinu, to však už nie je chyba prípravku ako takého. Našťastie, podľa skúseností mužov sú takéto prípady naozaj ojedinelé.

V prípade prekročenia dávky možno očakávať problémy jednak s krvným tlakom, ale aj s poruchami sústredenia a koncentrácie. Inak je užívanie MenActive bezproblémové a to aj dlhodobo. Dôvodom je absencia umelo a chemicky vyrábaných látok a práve fakt, že účinné látky sú založené na prírodných a prirodzených zdrojoch.

Balenie a cena

MenActive: Balenie a cena MenActive sa dá kúpiť v jednej základnej veľkosti balenia, ktoré podľa spôsobu dávkovania môže vydržať 1 až 2 mesiace. Väčšie balenie k dispozícii nie je, ale je to vynahradené možnosťou kúpiť si cez oficiálny eshop predajcu viac balení naraz a to za výhodnejších finančných podmienok. Podobne postupuje značka aj pri svojich ďalších produktoch.

Ak by ste chceli vedieť, aké sú možnosti a ceny, tu je prehľad všetkých veľkostí:

Typ balenia:Množstvo kapsúl:Cena za balenie:Ušetríte:Overená kúpa:
1 Balenie6011,99 €-Chcem objednať
2 Balenie12022,99 €1 €Chcem objednať
3 Balenie18033,49 €2,50 €Chcem objednať
4 Balenie24043,49 €4,50 €Chcem objednať

Nakoľko je pre dosiahnutie najlepších možných výsledkov ideálne dlhodobé užívanie prípravku, určite odporúčam siahnuť aspoň po dvojbalení. V takomto prípade získanie nielen lepšiu cenu za jeden deň užívania, ale napríklad aj dopravu zdarma, čo môže ušetriť nejaké financie.

Odporúčam: cenovo výhodné MenActive 4 balenie kde ušetríte až 4,50 € + doprava zadarmo! 

Kde kúpiť

MenActive: Kde kúpiť MenActive je prípravok vo forme tabliet, pričom je registrovaný na Úrade verejného zdravotníctva ako výživový doplnok. Nájsť a kúpiť sa dá aj v lekárni, no videl som ho len v niektorých značkových sieťach a aj to nie vždy bol skladom. Znamená to, že ak chcete mať istotu úspory času a čo najjednoduchšiu kúpu, musíte využiť druhú možnosť.

Tou je kúpa prostredníctvom oficiálneho internetového obchodu na stránke www.menactive.sk, ktorá slúži zároveň aj ako informačný zdroj o samotnom prípravku. Ide o klasický eshop, kde nakúpite rýchlo, jednoducho a najmä so zárukou.

Hovorím tu jednak o záruke najlepšej ceny, ale predovšetkým o záruke originality. Mnoho prípravkov a produktov, ktoré sú populárne, sa dnes falšujú a predávajú cez inzeráty. Kúpa MenActive cez tento eshop znamená garanciu originality, nakoľko ide o oficiálny predajný kanál výhradného distribútora u nás.

NAJNIŽŠIA CENA NA TRHU

Druhou dôležitou garanciou je garancia najnižšej ceny na trhu. Ak totiž nakúpite cez oficiálny eshop, kupujete priamo od distribútora u nás. Neplatíte teda už žiadnu maržu či zisk koncovému predajcovi a tak ušetríte.

Online objednávka, doprava a doručenie

MenActive: Online objednávka, doprava a doručenie Namiesto zbytočných rečí sa poďme radšej pozrieť rovno na postup, ako a za akých podmienok sa dá MenActive zakúpiť. Online objednávka je najlepšia cez jeho oficiálny internetový obchod, takže vám predstavím postup v ňom:

  • Vyberte si počet balení tabliet MenActive, podľa toho, ako dlho ich chcete užívať
  • Následne si vyberte spôsob dopravy, v oboch prípadoch je balenie diskrétne
  • Vyplňte svoje kontaktné údaje vrátane adresy dodania
  • Na záver už len vyberiete spôsob platby, objednávku potvrdíte a odošlete

Platiť za MenActive môžete buď vopred alebo pri prevzatí na dobierku. V prípade niektorých kuriérov je možné využiť pri platbe aj platobnú kartu, počítať však treba s dodatočným poplatkom. Za samotnú dobierku neplatíte nič navyše. Ja sám však odporúčam využiť platbu platobnou kartou online, je to pohodlnejšie.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Ak už hovoríme o tej doprave, je naozaj rýchla a k dispozícii je viacero druhov a možností prepravných služieb. Prvým typom je Slovenská pošta a jej Expres kuriér. Druhou prepravnou spoločnosťou je DHL, ktorá umožňuje aj pri dobierke platbu kartou. Treťou možnosťou prevzatia balíčka je odber cez Zásielkovňu.

Diskrétne doručenie RÝCHLE DODANIE, INAK ZĽAVA

Výhodou pri kúpe z oficiálneho eshopu je pomerne rýchle dodanie, nakoľko distribútor garantuje odoslanie zásielky nasledujúci pracovný deň po prijatí objednávky. Ak sa odoslanie objednávky oneskorí, máte garanciu dodatočnej zľavy 10 € ako kompenzáciu za meškanie.

Najčastejšie otázky

MenActive: Najčastejšie otázky Andropauza u mužov je, ako som spomenul na úvod, téma príliš opomínaná, akoby to bolo nejaké tabu. Z toho dôvodu muži veľakrát ani nevedia, že existuje prípravok, ktorý je určený na zmiernenie jej negatívnych príznakov. Našiel som ale na internetových fórach a diskusiách zopár otázok týkajúcich sa tejto témy, takže ich uvádzam tu aj s mojimi odpoveďami:

Je užívanie MenActive bezpečné?

Áno, určite je a má to viacero príčin. Jednak výrobca patrí medzi serióznych a etablovaných producentov podobných prípravkov na trhu, čo je už určitá záruka bezpečnosti. Zároveň však platí, že všetky suroviny podliehajú kontrole. Každá vyrobená šarža je zároveň analyzovaná v nezávislom laboratóriu.

Môžem užívať prípravok, ak mám nejakú alergiu?

Výrobca udáva, že MenActive neobsahujú lepok, takže tabletky môžu užívať aj muži trpiaci celiakiou. Neznamená to ale, že jednotlivé zložky sú pre každého bezproblémové, môžu sa vyskytnúť alergie napríklad na extrakty niektorých rastlín a bylín. V tom prípade užívanie prerušte a poraďte sa s lekárom o ďalšom postupe.

Kedy možno očakávať prvé účinky?

MenActive sú tabletky s rastlinným zložením, nečakajte teda žiadne zázraky z večera do rána. Nejde o liek s obsahom liečiv, účinnosť prípravku je založená na bylinných zložkách a pravidelnom a dlhodobom užívaní. U mňa prišli prvé pozitívne zmeny po 2 týždňoch, skúsenosti niektorých iných mužov však hovoria aj 3 týždňoch alebo o mesiaci.

Pre koho sú tabletky MenActive prospešné najviac?

Hoci je prípravok podľa deklarácií na obale určený primárne pre mužov v prechode, čo obvykle nastáva okolo 50. roku života, môžu tabletky užívať prakticky všetci muži. Postupný pokles hormónu testosterón nastáva zhruba od 25. až 30. roku života, takže ak máte tento vek, môže pre vás už mať užívanie MenActive aj praktický zmysel.

Môžem užívať tabletky s iným prípravkom alebo potravinami na testosterón?

Kombinovanie MenActive s inými podobnými prípravkami neodporúčam, môže totiž prísť k predávkovaniu ohľadom niektorých účinných látok, čo by mohlo mať negatívny účinok na hormóny alebo krvný tlak. S potravinami však problém nie je, tie dokonca ako doplnkový typ riešenia testosterónu veľmi odporúčam aj na základe vlastnej skúsenosti.

Skúsenosti

MenActive: Skúsenosti Poznateľnosť značky MenActive je veľmi dobrá, prípravok za to vďačí najmä známemu producentovi. Poznať to už na množstve rôznych skúseností a referencií, ktoré som našiel na internete. Veľkým plusom pre tabletky je, že ani jedna nebola vyložene negatívna a ak zaznela kritika, bola naozaj ojedinelá.

Tabletky sú hodnotené vcelku pozitívne, najmä z hľadiska pomeru ceny a výkonu. Muži vyzdvihujú tiež jednoduché, rýchle a pohodlné objednanie, rovnako tak aj možnosť zakúpiť si v prípade akútnej potreby prípravok tiež osobne v lekárni. Nie všade a vždy je ale skladom.

Nástup účinkov je naozaj viditeľný, no u každého muža v inom čase. U niekoho zaberie MenActive po dvoch týždňoch, u iného muža zas až po mesiaci. Pozitívne hodnotená je ale šírka účinkov, nakoľko tabletky vplývajú aj na imunitu a celkovo pocit energie a vitality. Pre niekoho môže byť negatívom príliš malé balenie.

POZITÍVNE ODPORÚČANIA

Čo sa mi veľmi páči a čo robí každému prípravku dobré meno je, ak ho užívatelia odporúčajú ďalej aj svojim známym či okoliu. To v prípade MenActive platí určite, stalo sa to aj mne osobne, že mi ho niekto odporúčal. To isté si všímam aj v internetových hodnoteniach.

Vlastná skúsenosť

MenActive: Vlastná skúsenosť Dokopy som užíval MenActive 3 mesiace, prvý mesiac s maximálnym možným dávkovaním, kedy som minul prvé balenie. Ďalšie zvyšné dva mesiace som užíval už len jednu tabletku denne, čo však na udržanie pozitívnych vplyvov stačilo. Prvé účinky som dokonca videl už po dvoch týždňoch a potom ešte stúpali.

Nakoľko som mal k výrobcovi prvotnú dôveru, tušil som, že MenActive nebudú vyhodené peniaze a potvrdilo sa mi to. Rovnako tak sa mi potvrdil aj môj názor, že objednanie cez internet je najlepšie. Pri náhodnej návšteve lekárni som ho totiž na sklade nenašiel.

Samotné tabletky hodnotím z hľadiska účinnosti pozitívne, veľmi dobrú skúsenosť mám dlhodobo aj s inými prípravkami tohto producenta. Za menšie mínus by som označil jedine väčšiu variabilitu účinkov u každého muža, to je ale pre prípravky tohto typu typické.

Výsledok vlastného testovania

MenActive: Výsledok vlastného testovania MenActive hodnotím z hľadiska vlastného užívania a skúseností pozitívne. Ide o prípravok, ktorý je svojim zložením a zameraním možno aj jediný svojho druhu na našom trhu. Minimálne z hľadiska výsledkov nemá príliš konkurenciu.

Áno, určite by sa dali na prípravku nájsť možno nejaké menšie mínusy, ale nebudem ich nasilu hľadať pod mikroskopom. Prípravok dosahuje výsledky, je dostupný, kúpiť sa dá voľne, objednávka je jednoduchá a rýchla, nežiaduce účinky som nezaznamenal žiadne, hoci vyskytnúť sa občas môžu u niekoho.

Nechcem samozrejme tvrdiť, že ide o jediný možný prípravok na svete, ktorý je určený pre mužov v andropauze. Na druhú stranu, jeho sila a výsledky v praxi sú naozaj výborné, nemám voči nim žiadne námietky. Ak sa k tomu pridajú aj pozitívne skúsenosti iných mužov, je jasné, že to nie je náhoda.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Zhodnotenie

MenActive: Zhodnotenie Kto chce nájsť chyby, vie ich nájsť v každej veci. V prípade značky MenActive by sa ale podľa mňa hľadali len veľmi ťažko a šlo by o také drobnosti, ktoré ani nestoja za reč. Ja osobne som s tabletkami nadmieru spokojní a prevažne pozitívne referencie a hodnotenia majú aj ostatní muži, najmä ak ide o účinnosť.

Čo sa týka ceny, tá je adekvátna typu prípravku, nie je nijak premrštená, ale nie je ani príliš nízka. Objednávka je bezproblémová, užívanie taktiež a to aj pri dlhodobom dávkovaní. Pozitívne hodnotím šírku účinkov, MenActive sa totiž neobmedzujú vôbec len na sexuálnu oblasť.

Tabletky majú tiež zároveň viacero ďalších výhod:

  • dávkovanie si môžete upraviť flexibilne podľa vášho stavu
  • prípravok kúpite bez predpisu či receptu a objednáte si ho aj cez internet
  • nemusíte sa obávať vôbec o žiadne vážne vedľajšie účinky
  • pomer ceny a kvality je nadpriemerný, účinnosť tabliet taktiež

Ak už sme pri tej účinnosti, ako som spomínal, MenActive pomáha nielen v oblasti sexuálneho zdravia. Muži v prechode majú problém aj s únavou, fyzickou slabosťou, mentálnou rovnováhou či imunitou. Práve na všetky tieto oblasti majú tabletky dosah a vedia vám pomôcť.

Aké je teda moje odporúčanie na záver? MenActive určite môžete vyskúšať a ak ste nad ním uvažovali už dlhšie, rozhodne hovorím, že nie je nad čím príliš váhať. Ide o kvalitný prípravok, ktorý je svojim zameraním naozaj veľmi špecifický a to v tom najlepšom zmysle slova. Ja osobne ho určite odporúčam, je to špička na našom trhu.

Stoporex Klasik

Tabletky na erekciu
  • Silná erekcia
  • Vitalita
  • Sexuálne zdravie

Prečítajte si tiež

Komentáre & Hodnotenie

4.67

21 Hodnotení